Türkiye'nin iadesini talep ettiği Kakabaveh: İsveç beni değil, Türkiye elçisini derhal göndermeli

Türkiye'nin iadesini talep ettiği Kakabaveh: İsveç beni değil, Türkiye elçisini derhal göndermeli

.

A+A-

Türkiye'nin iadesini talep ettiği İsveçli Kürt Parlamenter Kakabaveh ile görüştük. Kakabaveh 'İsveç beni değil, Türkiye elçisini derhal göndermeli' dedi.

Türkiye’nin İsveç Büyükelçiliği, PKK ile ilişkili olduğunu öne sürerek milletvekili Amineh Kakabaveh’in Türkiye’ye iade edilmesini istemişti. Ancak Kakabaveh’in hem İsveç’te milletvekili olması, hem de Türkiye vatandaşı değil, hem de bu ülkeye daha önce hiç ayak bile basmamış.

Amineh Kakabaveh, Artı Gerçek’ten Ergun Babahan’a, Türkiye’nin iade talebiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Babahan Büyükelçi’nin iade talebinde bulunduğu Kakabaveh’in, Türkiye yurttaşı bile olmadığını belirterek, “Kendisi İran Kürdü ve İsveç vatandaşı. Uluslararası hukukta kendi yurttaşını bir başka ülkeye iade hükmü çok zor şartlar altında gerçekleşen bir olay. Söz konusu kişi parlamenter ve talepte bulunan ülkeye ayak basmamış bir kişiyse imkansız bir talep” dedi.

Babahan’a konuşan Kakabaveh, “İsveç beni değil, böylesi skandal talebi dile getiren Türkiye Büyükelçisi’ni geri göndermeli, hem de derhal…” dedi.

KAKABAVEH KÜRTLER VE DEMOKRATLAR İÇİN ENDİŞELİ

Okların hedefi olan Kakabaveh’in “biraz saşkın”, “biraz Kürtler ve Türkiyeli demokratlar için endişeli” olduğunu belirten Babahan, “Ben Türk vatandaşı bile değilim. Erdoğan Kürtlerden ve kendisine yönelik muhalefetten nefret ediyor. Bütün Kürtleri lekelemek istiyor. Ben aslında İsveç Kürdüyüm ama Erdoğan, Irak, Suriye, Kürtlerine de İran Kürtlerine de karşı” dediğini aktardı.

‘AVRUPA ÜLKELERİ TÜRKİYELİ DEMOKRATLARA İHANET ETTİ’

Kakabaveh, bugün gelinen noktada Amerika Birleşik Devletleri’ni de, Avrupa Birliği ülkelerini de suçlu buluyor, sorumlu tutuyor: “Erdoğan yüzlerce Kürt siyasetçiyi, parti lider ve üyelerini, belediye başkanlarını, muhalifleri hapse attığında NATO ülkeleri tek söz etmediler. Uluslararası toplum tepki gösterseydi, bunları yapamazdı. Avrupa ülkeleri Türkiyeli demokratlara ihanet etti. Sadece Kürtlere değil, tüm demokratlara ihanet etti.”

“Erdoğan, sadece PKK’yi değil, demokrasi talep eden herkesi terörist ilan ediyor” diyen Amineh Kakabaveh, “Bu nedenle Türk Büyükelçisi derhal geri gönderilmeli, ben değil” ifadesini kullandı.

ERDOĞAN PUTİN KADAR GÜÇLÜ OLURSA DÜNYA İÇİN FELAKET OLUR’

“Erdoğan Putin kadar güçlü olursa dünya için felaket olur” diyen İsveçli parlamenter, şöyle devam etti: “Gelecek sene seçim var, desteği azaldı her türlü çılgınlığı yapabilir. 2023’de Osmanlı İmparatorluğu’nu kurmak istediğin söyledi. Gözü Kürt topraklarına, Karabağ’da, Libya’da, Yunanistan’da… Türkiyeli demokratların gidişattan endişeli olduğunu, ekonomik gidişatın onları korkuttuğunu biliyorum, bugün dayanışma birlik zamanı. Bugün Kürtler yarın başkaları olacak hedef. Türkler nasıl bir gelecek istediğine karar vermeli.”

‘TÜRKİYE IŞİD’İ HEP KORUDU’

“Erdoğan’ın rejimi radikal İslamcı. Bu rejim, IŞİD’i destekledi. Kürtlere karşı çünkü onlar IŞİD’e karşı savaşta. IŞİD’e karşıyım derken yalan söylüyor. IŞİD’in bütün saldırıları Kürtlere ve HDP’ye karşı oldu. IŞİD, hep Türkiye’nin korumasında oldu. Yeniden onun desteğiyle organize olup güçlenmesi an meselesi. Avrupa Birliği ise çok zayıf, korkak. Erdoğan’ı her şartta destekliyor. Erdoğan 300 IŞİD’li katili İsveç’e yolladı. Başka isim altında gönderiyor. Avrupa’nın farklı ülkesine yüzlerce IŞİD’li gönderiyor.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.