Türkiye'den Libya'ya giden mühimmat gemisine suçüstü!

Türkiye'den Libya'ya giden mühimmat gemisine suçüstü!

Yunanistan Sahil Güvenlik güçleri, çarşamba günü Türkiye’nin Mersin Limanı’ndan kalkıp Libya’ya giden Tanzanya bandıralı gemide tonlarca patlayıcı madde ele geçirdiğini açıkladı.

A+A-

Kathemirini gazetesinin İngilizce sitesinde yer alan habere göre, Andromeda adlı gemi, Girit Adası’nın İraklio Limanı’ndan durdurulup arandı.

Konişmentosuna göre, Mersin ve İskenderun Limanları’ndan yük aldığını belirten geminin Libya’nın Cibuti ve Uman limanlarına gitmekte olduğu belirtildi.

Ancak, geminin kaptanı, Yunan Sahil Güvenlik güçlerine verdiği bilgide, gerçek limanın Mistrata olduğunu açıkladı.

 

gemi

 

Gemi mürettabatının iki Ukraynalı, beş Hintli ve bir Arnavut’tan oluştuğu belirtilen haberde, tüm çalışanların gözaltına alındığı ve bugün yargı önüne çıkarılacakları ifade edildi.

Sahil güvenlik güçleri, ‘hem insanlara, hem de deniz canlılarına büyük zarar verecek zaman ayarlı bir bombayı’ etkisiz hale getirdiğini vurguladı.

 

gemi

 

Gemide yapılan aramada 29 konteynır içinde patlayıcı maddeler ve bunların kullanımına yarayan gereçler ele geçirildiği açıklandı. Patlayıcıların, bomba yapımında kullanılmasının hedeflendiği belirtildi.

Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği, 2011’den bu yana Libya’ya silah ambargosu uyguluyor.

 

gemi

 

Reuters'ta yer alan habere göre ise durdurulan gemiyle ilgili gözaltına alınanlar var.  Haberde, Yunanistan donanmasının Tanzanya bandıralı olduğu öğrenilen gemiyi Girit açıklarında durdurduğu ifade edildi. Girit yakınlarında seyreden gemide amonyum nitrat, elektriksiz patlayıcılar ve 11 adet sıvılaştırılmış petrol gazı tankı bulunduğu belirtiliyor haberde.

Gemi mürettebatından 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların Perşembe günü savcılığa çıkarılacakları bildirildi.

(Ahval)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.