Türkiye'de Kürtlere yönelik saldırılar, gündelik vakaalara dönüştü

Türkiye'de Kürtlere yönelik saldırılar, gündelik vakaalara dönüştü

.

A+A-

Konya'nın Meram ilçesinde, 60 kişilik grubun Diyarbakırlı Kürt aileye saldırısında, Hakim Dal öldürüldü.

Konya'nın Meram ilçesinde, 60 kişilik grubun Diyarbakırlı Kürt aileye saldırdı. Saldırıda Hakim Dal öldürüldü. Ağabeyi Hamdi Dal ve ismi öğrenilemeyen yeğeni yaralandı. Ankara’da da dün akşam Ankara’nın Altındağ ilçesinde bir Kürt aileye yönelik silahlı saldırıda, 2’si ağır 4 kişi yaralandı. Konya Barosu'ndan Avukat Abdurrahman Karabulut saldırıya ilişkin şu ana kadar 15 kişinin gözaltına alındığını söyledi. 

Konya’nın Meram ilçesine bağlı Çarıklıköy’de yaşayan ve hayvancılıkla uğraşan Diyarbakırlı Dal ailesi dün akşam Karahüyük köyünde yaşayan yaklaşık 60 kişinin saldırısına uğradı. Saldırıda 43 yaşındaki Hakim Dal silahla sırtından vurularak öldürüldü. 

“Emniyet müdürü saldırganları tanıdığını ve ırkçılık yapmayacağını söyledi”

Olay yeri incelemesi sırasında emniyet müdürünün saldırganları koruduğunu söyleyen Konya Barosu’ndan Abdurrahman Karabulut, “Olay yeri incelemesine emniyet müdürü de geldi. Emniyet müdürü resmen saldırganların avukatlığını yapıp olayın ırkçı saldırılarla değil köy kavgası olduğunu söyledi. Ancak köy kavgası 2-3 kişinin arasında olur, 50 -60 kişi 3 kişiye saldırmaz. Emniyet müdürünün ‘ırkçı saikle saldırıyı ortaya çıkaracağız’ demesi gerekirken kalkıp ‘ben onlara kefilim, onlar ırkçı saldırı yapmaz’ şeklinde beyanlarda bulunuyor. Böyle bir durumla karşı karşıyayız.”

Ankara’da Kürt aileye silahlı saldırı: 2’si ağır 4 yaralı

Öte yandan yine dün akşam Ankara’nın Altındağ ilçesinde yaşayan Boztaş ailesi silahlı saldırıya uğradı. K24’ten Vural Erişmiş’in haberine göreAltındağ ilçesinde yaşayan Boztaş ailesi arsasına kurban kalıntıları bırakıldığını, ailenin uyarıda bulunması üzerine saldırıya uğradı.

Sözlü saldırının fiziki saldırıya dönüşmesiyle Kürt aileden bir kişi önce baltayla, daha sonra silahla yaralandı. Ardından yapılan saldırıda Kürt aileden 3 kişi daha yaralandı. Yaralı 4 kişiden 2’sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Ağır yaralanan iki kişi, kaldırıldıkları hastanede ameliyata alınırken, diğer yaralılar Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

K24’e konuşan saldırıda 3 oğlu yaralanan Halit Boztaş, iki kez fiziki saldırıya maruz kaldıklarını, ikinci saldırıda yaklaşık 150 kişinin yer aldığını söyledi. Baba Boztaş, yıllardır bu kesimler tarafından sözlü saldırı ve tehditlere maruz kaldıklarını belirtti. Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yakınlarını bekleyenlere de polisler müdahale etti.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.