Türkiye: İyi okuduk, Afrin yok

Türkiye: İyi okuduk, Afrin yok

ABD'nin "Türkiye Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin aldığı Suriye'de çatışmasızlık kararını iyi okumalı" açıklamasına Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ,"Biz kararı okuduk. Hem de iyi okuduk. Onların esas okumasında fayda vardır" dedi.

A+A-

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert’nın, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) Suriye'de ateşkesle ilgili alınan karar için "Ateşkes tüm Suriye'de geçerli, Türkiye'nin BMGK'da kabul edilen tasarıyı iyi okuması lazım" açıklamasına yanıt geldi.

ABD’ye yanıt veren Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ ateşkesin Efrin'i kapsamadığını savundu.

Bozdağ, "Biz kararı okuduk, iyi okuduk. Sayılan yerler arasında Afrin yok. DEAŞ'la ve bununla alakalı örgütler bu ateşkesin dışındadır. Bizim okumamız açıktır. Eminim Amerikan sözcüleri kendileri iyi okumuyor demektir. Bir daha okumalarında fayda var. Bu karar Türkiye'nin Zeytin Dalı Harekatı'nı etkilemeyecektir. Çünkü bizim değerlendirmemize göre Zeytin Dalı Harekatı bu kapsamın dışındadır" dedi.

Türkiye’nin Efrin’e yönelik ÖSO gruplarıyla beraber başlattığı operasyon 41’inci gününde. BM Güvenlik Konseyi’nin Suriye geneli ‘ateşkes’ karına rağmen kent karadan ve havadan hedef alınırken, bölgedeki çatışmalar da devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.