Türkiye-Irak ve Kürdistan Bölgesi Ekonomi Zirvesi başladı

Türkiye-Irak ve Kürdistan Bölgesi Ekonomi Zirvesi başladı

.

A+A-

Türkiye-Irak ve Kürdistan Bölgesi Ekonomi Zirvesi’nin altıncısı Kastamonu’da başladı. Zirve 24 Eylül’e kadar sürecek.

Startı verilen zirveye, Irak ve Kürdistan Bölgesi’nden Süleymaniye, Kerkük, Halepçe, Musul valileri, Kürdistan Bölgesi Sanayi ve Ticaret Odaları Başkanı,  Kürdistan Bölgesi İskan Bakanı Yardımcısı Agirin Abdullah Aziz, 80 şirket temsilcisinin yer aldığı 120 kişilik bir heyet ile Türkiye’den Ticaret Bakanlığı temsilcileri, odalar ve 70 şirket temsilcisi katılıyor.

Zirveye ilişkin açılamalarda bulunanTürkiye- Irak ve Kürdistan Bölgesi Ekonomi Zirvesi’nin organizatörlerinden USİAD Yönetim Kurulu Üyesi Ertuğrul Nalbantoğlu, Irak ve Kürdistan Bölgesi ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin arttırılmasını ve her iki taraf arasında bir köprü oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Nalbantoğlu Irak’ta bir çok kentte yeniden inşa süreci olduğu için zirveye en fazla inşaat sektöründen katılımın olduğunu kaydetti.

Irak ve Kürdistan Bölgesi’ne yapılan ihracatta gümrük kapılarında yaşanan sorunlara ilişkin ise  Nalbantoğlu “Şu an bu konuda bizim sorunumuz pek kalmadı. Daha önce Bağdat’ta yaptığımız ihracatta Dubin gümrüğünde sıkıntı yaşanıyordu. Şimdi herşey yolunda” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.