Türkiye gazetesinin iddiasından sonra Esad'dan kararname

Türkiye gazetesinin iddiasından sonra Esad'dan kararname

.

A+A-

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Halep, Homs ve Deyrezzor eyaletlerinde eski ve tarihi çarşılar da dahil olmak üzere her türlü ekonomik faaliyet sahiplerine destek sağlayan teşvik paketini içeren bir kararname yayımladı.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, üç kilit eyalette eski şehrin idari sınırları içinde ekonomik faaliyette bulunan kişiler için bir 'teşvik paketi' açıkladı. Üç eyalette de iç savaş sırasında ağır hasar almış eski kentlerde işyeri ve konutu bulunanlara vergi muafiyeti getirildi.

Esad; "Halep, Humus ve Deyrezzor eyaletlerinde eski kent bölgeleri içinde yer alan her türlü işyerinin sahibi için teşvik anlamına gelen bir kararname çıkardı. Kararnameye göre, bu üç eyalette eski şehrin idari sınırları içinde her türlü ekonomik faaliyette bulunan kişiler için "destekleyici" bir ortam yaratılacak." dedi.

Bu bölgelerde ticari işletmesi, atölyesi, dükkanı ve konutu bulunanlar, 2023 yılının sonuna kadar her türlü vergiden muaf tutulacak. Muafiyet, bu idari bölgelerde yer alan ve birçoğu iç savaşta hasar gören tarihi kapalı çarşılarda dükkanı bulunanları da kapsayacak. Suriye devlet ajansı, sağlanan kolaylığı "daha önceden görülmemiş" olarak tanımladı.

'Türkiye pilot bölgeler istedi' iddiası

Erdoğan Hükümetine yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesi, Esad yönetiminin Türkiye'den beş şartı olduğunu öne sürmüştü. Bu şartlar arasında sınırların tesliminin yanı sıra Cilvegözü-Şam arasında ticari koridorun sayılması dikkat çekmişti.

Haberde, Türkiye'nin "PKK ile YPG'nin temizlenmesini ve Suriyelilerin güvenli dönüşünü talep ettiği" aktarılmıştı.

Ayrıca Türkiye'nin Şam yönetiminden "ilk aşamada Humus, Şam ve Halep’in güvenli ve onurlu dönüşler için pilot bölge olmasını ve daha sonra bu çerçevenin genişletilmesini" talep ettiği belirtilmişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.