Türkiye destekli gruplar Kobani'ye saldırmaya hazırlanıyor

Türkiye destekli gruplar Kobani'ye saldırmaya hazırlanıyor

.

A+A-

Rojava’da bulunan Türkiye destekli silahlı gruplar  Demokratik Suriye Güçleri'nin kontrolündeki bölgelere girmeye hazırlanıyor.

Efrin’i kontrol eden silahlı gruplar, Türk ordusuyla birlikte Şehba, Kobani ve Kamışlo gibi Kürt bölgelerine de saldırmak için yeşil ışık bekliyor.

AFP’ye konuşan “Suriye Cephesi” isimli örgütün komutanlarından Hüseyin Ahmed Ebu Ali, Türkiye ile ortak operasyona hazırlandıklarını ve Efrin'e bağlı Basuta köyünden Kamışlo’ya kadar olan bölgeyi kontrol etmek istediklerini söyledi.

Hüseyin Ahmed Ebu Ali, “Kardeş Türk devletinin de desteğiyle operasyonu başlatmak için askeri, psikolojik ve lojistik hazırlıklarımızı tamamladık. Kamışlo'ya kadar  olan alanları özgürleştirmek istiyoruz” dedi.

AFP’ye konuşan Muhammed Setuf isimli milis de "Yedi yıldır Suriye devriminin içindeyim ve bir yıldır orduda eğitim alıyorum.  Allah'ın yardımıyla Kobani'yi PKK'den kurtaracağız. Ve Kobani'de durmayacağız. Kamışlo'ya kadar da gidip orayı da kurtaracağız” diye konuştu.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ve Suriye Demokratik Konseyi ise; Türkiye ve bağlı silahlı örgütlerin yeni saldırılarını önlemek için bölgedeki Rusya ve Suriye hükümet güçleriyle koordinasyon içinde çalışıyor.

Birleşmiş Milletler ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının raporlarına göre, Türkiye destekli silahlı  gruplar kontrol altına aldıkları Kürt bölgelerinde hırsızlık, gasp ve insan kaçırma başta olmak üzere çok sayıda suça karıştı.

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetlerinin iki yıl daha Suriye ve Irak'ta bulunabilmesi için Türk hükümeti parlamentodan onay almıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.