Türk ve Yunan bakanları arasında gerilim!

Türk ve Yunan bakanları arasında gerilim!

.

A+A-

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Yunanistanlı mevkidaşı Nikos Dendias'ın düzenliği basın toplantısında gerilim yaşandı.

Basın toplantısında, "Türkiye eğer bizim egemenlik haklarımızı ihlal etmeye devam ederse o zaman yaptırımlar gündeme gelecektir" diyen Dendias'ın sözlerine karşılık Çavuşoğlu, "Dendias kabul edilemez ithamlarda bulundu" açıklamasında bulundu.

Türkiye ile Yunanistan arasında yapılan toplantı sonrası Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Yunan mevkidaşı Nikos Dendias ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Yunan Bakan Dendias'ın açıklamaları sonrası iki bakan arasında gerginlik meydana geldi.

Açıklamada bulunan Dendias'ın "Eğer Türkiye bizim egemenlik haklarımızı ihlal etmeye devam ederse masadaki önlemler gündeme gelecektir" sözlerine Bakan Çavuşoğlu şunları dile getirdi:

"Ben konuşmamda Yunanistan'ı itham edici bir söylemde bulunmadım ama ilk görüşmesinin daha pozitif bir atmosferde geçmesini umuyordum. Ama kabul edilemez ithamlarda bulundu. Türkiye'nin Yunanistan'ın egemenlik haklarını ihlal ettiğini söyledi. Bunu kabul etmemiz mümkün değil."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.