Türk kuvvetleri, hava saldırısının ardından Rojava topraklarına girdi

Türk kuvvetleri, hava saldırısının ardından Rojava topraklarına girdi

.

A+A-

Türk kuvvetleri, Kürt liderliğindeki güçlere karşı bir operasyonla ilgili artan spekülasyonların ortasında, sınıra yakın Karkamış bölgesinden Rojava topraklarına girdi.

Türk kuvvetleri , Suriye rejimi tarafından işletilen bir sınır karakoluna 17 kişinin ölümüne neden olan bir Türk hava saldırısının ardından çarşamba sabahı erken saatlerde Rojava topraklarına girdi .

Saldırı, Ankara'nın “her an” başlayabileceğini söylediği Kürt liderliğindeki Demokratik Suriye Güçlerini (DSG) hedef alan yeni bir Türk askerî harekâtının beklentileri arasında gerçekleşti.

Yerel kaynaklar, bir Türk askeri konvoyunun, Rojava sınırına yakın Antep ilindeki Karkamış bölgesinden 2016'dan beri Türkiye yanlısı Suriyeli muhalif savaşçıların elinde tuttuğu Rojava’daki "Fırat Kalkanı" bölgesine girerken görüldüğünü söyledi.

Yerel kaynaklar, Arapça yayın yapan Al-Araby Al-Jadeed ajansına , Türk topçularının Tel Rıfat'taki DSG mevzilerini hedef aldığını , iki Türk insansız hava aracının ve bir jet uçağının yukarıdan uçtuğunu söyledi.

Karkamış belediye başkanı Ali Doğan, bir Facebook gönderisinde vatandaşları sakin olmaya ve içeride kalmaya çağırdı.

"Arkadaşlar, bölgede duyulan yeni sesler için endişelenmeyin, burası koruma güçlerinin girişidir" dedi. "Gerekli değilse lütfen evlerinizden çıkmayın."

Türk gazeteci Hamza Tekin, Twitter'da "Türk ordusu çok yakında gerçekleşecek bir askeri operasyona hazırlanıyor" dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.