Türk Dizilerine Sansür

Türk Dizilerine Sansür

Toplumsal ahlakı olumsuz yönde etkilediği gerekçesiyle Kürdistan Bölgesi’nde Türk yapımı dizilere sınırlama getirilecek.

A+A-

Toplumsal ahlakı olumsuz yönde etkilediği gerekçesiyle Kürdistan Bölgesi’nde Türk yapımı dizilere sınırlama getirilecek.

 

Kürdistan Bölgesi vatandaşları tarafından aratan şikâyetler nedeniyle Kadına Şiddetle Mücadele Kurumu Türk dizilerini sansür getirilmesi önerisinde bulundu.

 

Kadına Şiddetle Mücadele Kurumu Müdür yardımcısı Ari Refik, “Kültür ve Gençlik Bakanlığına yazı göndererek Türk dizileri yayınlayan TV kanallarının daha sıkı denetlenmesini talep ettik. Çünkü yayında olan bazı diziler toplumsal ahlakı kötü yönde etkiliyor” dedi.

 

Ortadoğu’daki birçok Arap ülkelerinde olduğu gibi Kürdistan Bölgesi’nde de Türk yapımı dizler toplumu etkisi altına alıyor.

 

Konu hakkında konuşan Kürdistan Bölgesi Kültür ve Gençlik Bakanı Muhammed Said Ali, “Kürdistan’da yayınlanan Türk dizilerine sansür getirilmesine ilişkin elimize dilekçeler ulaştı” diye konuştu.

 

Sivil toplum kuruluşları Türk ve İran dizileri yanı sıra İslami içerikli dizilerin yasaklanması yönünde taleplerini Bakanlığa ilettiği öğrenildi.

 

2015’ten bu yana Türk dizilerinin Kürdistan Bölgesi’nde yayınlanmaya başlandı.

 

Kürt gençliğini olumsuz etkileyen diziler hakkında Ari Refik, “Bin 477 bölümden oluşan 'Beni Affet' adlı dizisini örnek gösterebilirim. Şuan bazı yerli kanallarda 952’inci bölümü yayınlanıyor. Bu diziyi izleyip finale ulaşmak isteyen birisi dört yıl boyunca her gece aynı diziyi izlemek zorunda kalacak” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.