TSK’nin görüntülerine Afrin’den fotoğraflı yanıt

TSK’nin görüntülerine Afrin’den fotoğraflı yanıt

TSK’nin görüntülerine Afrin’den fotoğraflı yanıt: Gösterilen bina hastane değil eski matbaa binası

A+A-

Afrin’de çatışmalar kent merkezine uzanırken, Suriye’den yayın yapan ajanslar ve kentte bulunan gazeteciler Afrin’in en büyük hastanesi olan Avrin Hastanesi’nin dün gece bombalandığını bildirmiş, hastane yetkilileri de 16 sivilin bombardımanda yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.

Uluslararası haber ajanslarının da hastanenin bombalandığı yönünde haberler geçmesi üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) resmi Twitter hesabından açıklama yapmış ve “Hastane bombalandığına dair haberler gerçek dışıdır” ifadelerini paylaşmıştı.

TSK, sabah saatlerinde ise ajanslara hastanenin vurulmadığını savunmak için Avrin Hastanesi olduğunu iddia ettiği bir binanın insansız hava aracı ile çekilen görüntülerini servis etti.

Fakat Afrin’den görüntüdeki binanın Avrin Hastanesi olmadığı yanıtı geldi.

Afrin Kantonu Sağlık Meclisi Eş Başkanı Ancela Reşo, TSK’nin servis ettiği binanın Avrin Hastanesi olmadığını, görüntülerdeki binanın daha önce matbaa olarak kullanılan fakat daha sonra boşaltılarak köylerden gelen sivillerin içine yerleştirildiği bir bina olduğunu söyledi.

Kentte bulunan gazeteci Fatma Koçak’a konuşan Reşo, Avrin Hastanesi’nin TSK’nin servis ettiği görüntülerdeki binanın 50 metre uzağında olduğunu ve geniş açı görüntülerde hastanenin de vurulduğunun görüldüğünü söyledi.

TSK’nin servis ettiği görüntülerde Avrin Hastanesi’ni ve bombanın düştüğünü yeri işaretleyen Reşo, hastanenin vurulduğunun net biçimde bu görüntüde görüldüğünü söyledi.

 

(Gazete Karınca)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.