TSK’dan Süleymaniye’nin kuzeyine bombardıman

TSK’dan Süleymaniye’nin kuzeyine bombardıman

.

A+A-

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçaklarının Süleymaniye’nin kuzeyindeki Mawet ilçesinde bombardıman düzenlediği bildirildi. 

Süleymaniye’nin kuzeyindeki Mawet ilçesinin Kaymakamı Kameran Hasan, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçaklarının, ilçenin sınırındaki Kwerekanî köyünde bombardıman düzenlediğini bildirdi.

Mawet Kaymakamı Kameran Hasan, Facebook hesabından yaptığı açıklamada “Bombardıman düzenlenen köy, Mawet’e bağlı Gellalle köyüne 5 km uzaklıkta” dedi.

Mawet Kaymakamı, “Gellalle köyü ve bölge halkına itidalli tutumlarından dolayı teşekkür ediyoruz, bölgede durum normal” ifadelerini kullandı.

Öte yandan TSK’ya bağlı savaş uçaklarının bugün öğlen saatlerinde Asos ve Zini Werte ilçesi yakınındaki Sefre dağlarına da bombardıman düzenlediği bildirildi.

Bombardıman sonucunda can kaybı ve maddi zarar meydana gelip gelmediği bilgisine ulaşılamadı.

TSK, PKK'lilerin varlığını gerekçe göstererek Kürdistan Bölgesi’nin sınır bölgelerine bombardımanlar düzenliyor.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti Uluslararası Raporları Yanıtlama Ofisi Sorumlusu Dindar Zebari, geçtğimiz ay yaptığı açıklamada PKK ile Türkiye ordusu arasındaki çatışmaların vatandaşlar için büyük mağduriyetlere ve göçe neden olduğunu belirtmişti.

Bu yılın başından bu yana 165 hava operasyonunun gerçekleştirildiğini belirten Dindar Zebari, bunun yanı sıra 274 top saldırısı ve 6 kara operasyonunun düzenlendiğini kaydetmişti.

Zebari, söz konusu operasyon ve çatışmalardan dolayı Kürdistan Bölgesi’nin sınır bölgelerinde 800 köyün boşaltıldığını vurgulamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.