TSK’dan İdlib'e büyük sevkiyat

TSK’dan İdlib'e büyük sevkiyat

TSK’dan İdlib'e büyük sevkiyat

A+A-

İdlib’de, Suriye yönetimi ile muhalifler arasında tansiyon son dönemde yükselirken, Türk Silahlı Kuvvetleri kentin güneyinde yeni bir üs inşa etmeye başladı ve bölgeye büyük bir askeri sevkiyat gerçekleştirdi.

Sahadaki kaynaklar hem muhaliflerin hem de Suriye yönetiminin olası büyük çatışmalar için İdlib güneyindeki cephe hatlarına bir süredir yığınak yaptığını aktarırken, önceki gün de Cisr eş-Şuğur yakınlarındaki Mare, Suriye savaş uçaklarınca bombalandı. Bombardımanda 2 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi de yaralandı.

Milliyet'ten Seyfettin Ersöz'ün haberine göre, Suriye yönetiminin İdlib’in güneyindeki köyleri bombalamasına misilleme olarak muhalif gruplar da, Cebel Zaviye’nin güneyindeki Suriye hedeflerini füze ve topçu atışları ile vurdu. Gelişmeleri yakından takip eden TSK ise bölgeye büyük bir askeri sevkiyat gerçekleştirdi.

Zırhlı araçlar, tanklar, toplar ve mühimmat taşıyan yaklaşık 70 araçtan oluşan konvoy Kafr Lossin bölgesinden geçerek önceki gün İdlib’e giriş yaptı. Askeri konvoy, özellikle İdlib’in güneyindeki TSK gözlem noktalarına takviye edildi. Öte yandan TSK, İdlib güneyindeki Kufuhin tepesinde yeni bir üs inşasına başladı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.