Trump’tan Rojava açıklaması

Trump’tan Rojava açıklaması

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Rojava’ya, Sentinel tipi radar ve Bradley sınıfı zırhlı araçlar sevk ettiklerini duyurmasının ardından ABD Başkanı Donald Trump’tan da bir açıklama geldi.

A+A-

Rojava’da çıkarılan petrol konusunda Kürtlerle birlikte hareket edebileceklerini söyleyen Trump, petrolü korumak dışında bir amaçlarının olmadığını açıkladı. Beyaz Saray’da açıklama yapan Donald Trump, Suriye ve Rojava’daki gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Rojava’da çıkarılan petrol konusunda Kürtlerle birlikte hareket edebileceklerini söyleyen Trump, ABD askerlerinin Türkiye-Suriye sınırından çekildiğini dile getirdi. Trump, ABD askerlerinin petrolü korumak dışında bir amacının olmadığını ifade etti.“Sınırda çok sayıda askerimiz vardı, sonunda bu sayıyı 50’ye indirdik” ifadelerini kullanan Donald Trump, “Orada bulunan 50 askerimizin büyük tehlikede olduğunu düşünüyorum. ABD gibi güçlü bir ülke olsanız bile, 50 asker büyük tehlikede” diye konuştu.

Diğer yandan Irak’ta da ABD askerlerinin sayısının azaldığını ve birkaç hafta içerisinde bu sayının 4 binin altına düşeceğini söyleyen Trump, bunun Afganistan için de geçerli olduğunu belirtti. Trump daha öne de kendisinin ABD askerlerini Suriye’den tamamen çekmek istediğini, ama İsrail ve Ürdün’ün, bir grup Amerikan askerinin kalması talebinde bulunduğunu söylemişti.

Dünkü askeri sevkiyat konusunda CENTCOM Sözcüsü Albay Bill Urban adına yapılan yazılı açıklamada, “ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Suriye’nin kuzeydoğusundaki koalisyon kuvvetlerinin güvenliklerine destek vermek üzere bir kaç adım atılması talimatı verdi. ABD Kuvvetlerinin üzerinde savaş uçağı devriyelerini artırmak üzere Sentine radar ve Suriye Güvenlik Bölgesindeki ABD askerlerine destek amaçlı Bradley Zırhlı Muharebe Araçları sevk etti” kaydedilmişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.