Trump’tan İran’a yaptırım açıklaması: Yeni ve daha ağır yaptırımlar getirdik

Trump’tan İran’a yaptırım açıklaması: Yeni ve daha ağır yaptırımlar getirdik

Konuya ilişkin bugün yeniden açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump İran'a yeni ve daha ağır yaptırımlar getirdiklerini açıkladı.

A+A-

Haber Merkezi- İran Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin 4 Ocak’ta Bağdat Havalimanı’nda ABD tarafından öldürülmesinin ardından ‘intikam’ açıklamaları yapan İran dün ABD’nin Irak’taki askeri üslerine füzeyle saldırmıştı. Konuya ilişkin bugün yeniden açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump İran'a yeni ve daha ağır yaptırımlar getirdiklerini açıkladı.

Beyaz Saray'da düzenlenen bir etkinlikte konuşan ABD Başkanı Donald Trump, İran'la yaşanan gerilime ilişkin açıklamada bulundu.  ABD'nin İranlı General Kasım Süleymani'yi ortadan kaldırma gerekçelerinde haklı olduğunu savunan Trump, "O çok daha önce ortadan kaldırılmalıydı. Obama yönetiminin hatalarıyla İran rejimi finansal olarak güç kazandı ve bu paraları terörün finansmanında harcadı. Biz buna bir son verdik" diye konuştu.

“İran’a yaptırımları onayladım”

İran'ın, Irak'taki 2 ABD üssüne yönelik füze saldırılarının karşılıksız kalmayacağını belirten Trump, "İran'a yaptırımları getirdik. Öncekiler ağır yaptırımlardı, şimdi bunlar ciddi şekilde daha da artırılıyor. Kısa süre önce bunları onayladım, Hazine Bakanlığı açıklayacak." yorumunu yaptı.

Yeni yaptırımların kapsamına ilişkin yorum yapmaktan kaçınan Trump, açıklandığında herkesin bu yaptırımları göreceğini söyledi.

"NATO Ortadoğu'da devreye girmeli"

Trump, NATO'nun Ortadoğu'daki süreçlere daha fazla müdahil olmasını istediğini ve bu konuyla ilgili Genel Sekreter Jens Stoltenberg ile dün çok iyi bir görüşme yaptığını aktardı.

"NATO Orta Doğu'da daha fazla devreye girmeli. Dünkü konuşmamızda Genel Sekreterin bundan heyecan duyduğunu da gördüm." ifadesini kullanan Trump, Orta Doğu'da görev yapacak NATO unsurları için "NATO-ME" (Orta Doğu/Middle East) şeklinde bir isim önerisi bile olduğunu kaydetti.

Basnews

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.