Trump: Savaşmak istiyorsa bu İran’ın sonu olacak

Trump: Savaşmak istiyorsa bu İran’ın sonu olacak

ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın savaş istemesi durumunda bunun İran’ın resmi sonu olacağını söyledi.

A+A-

ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın savaş istemesi durumunda bunun İran’ın resmi sonu olacağını söyledi.

Twitter hesabından açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, “İran savaşmak istiyorsa, bu İran'ın resmi sonu olacak. ABD’yi bir daha asla tehdit etme!” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, selefi Barack Obama döneminde İran ile yapılan nükleer anlaşmadan geçtiğimiz yıl çekilme kararı almıştı. O tarihten itibaren İran’a yönelik ambargolarını arttıran ABD, anlaşmaya imza atan diğer ülkelere de İran’la ticari ilişkide bulunmamaları konusunda uyarıyor. Ancak İngiltere, Fransa, Almanya, Çin ve Rusya anlaşmanın yükümlülüklerini yerine getirmeye devam ediyor.

Tahran ise geçen hafta, yeni bir nükleer anlaşmanın devreye girmemesi halinde nükleer çalışmalarına yeniden kendi belirlediği ölçülerde başlayacağını duyurdu. ABD’nin bölgeye sevk ettiği bir uçak gemisi ve çok sayıda bombardıman uçağı bölgedeki gerilimi tırmandırıyor. Washington bu adımını, "Amerikan halkı için yeni tehlikeler oluşması ve İran ile müttefiklerinin Amerikan çıkarlarını tehdit etmesi" ile gerekçelendiriyor.

Dün Çin ziyareti sonrasında konuşan İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ABD Başkanı Donald Trump'ın savaş istemediğini vurgulayarak "Ancak Trump'ın etrafında oturanlar sadece İran karşısında ABD'yi güçlü kılmak için onu savaşa sürüklemekteler" ifadelerini kullanmıştı.

Zarif, ABD ile herhangi bir savaşın gerçekleşmeyeceğini belirterek "Dini lider Ayetullah Ali Hamaney'in ifade ettiği gibi savaş olmayacaktır. Çünkü ne biz savaş istiyoruz ne de diğerlerinin İran'a savaş açmak gibi bir hayalleri olabilir. Ancak ABD içerisinden İran halkına yönelik tehditlerin açıklığa kavuşması lazım" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.