Trump ilk defa başkanlığı bırakma sinyali verdi

Trump ilk defa başkanlığı bırakma sinyali verdi

.

A+A-

ABD Başkanı Donald Trump, ilk defa ABD başkanlık seçimlerini resmi olmayan sonuçlara göre kazanan Demokrat Parti adayı Joe Biden’ın kesin sonuçlara göre kazanması halinde başkanlığı bırakabileceğini söyledi.

Trump, Seçiciler Kurulunun Joe Biden'ın başkanlığını kesinleştirmesi durumunda bunun yanlış bir adım olacağını ancak yine de Beyaz Saray'ı bırakacağını açıkladı.

Şükran Günü dolayısıyla askerlerle video konferans yoluyla bir görüşme gerçekleştiren Trump, görüşmeden sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Trump, seçimi kazandığı iddiasını yineleyerek, Biden’ın gerçekte 80 milyon oy almadığını söyledi.

“Beyaz Saray’ı bırakırım”

Seçim sonuçlarından kesin olarak Biden’ın zaferi gelirse, göreve devam edip etmeyeceği sorusuna Trump, "Seçim sonuçlarını kabullenmek zor çünkü ortada büyük çaplı bir usulsüzlük var. Seçiciler Kurulu, Biden'ın başkanlığını onaylarsa yanlış yapar ancak tabii ki Beyaz Saray'ı bırakırım, bunu biliyorsunuz" yanıtını verdi.

Ayrıca Trump, seçimlerdeki usulsüzlük ve hile iddialarını sürdürerek şu ifadeleri kullandı:

"Seçim sistemi altyapısında üçüncü dünya ülkesi gibiyiz"

Joe Biden'ın başkanlığının kesinleşmesi durumunda 20 Ocak'taki göreve başlama törenine katılıp katılmayacağı sorusuna ise Trump, "Bunun cevabını biliyorum ama şimdi bir şey söylemeyeceğim" yanıtını verdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.