Trump: Antifa'yı terör örgütü ilan edeceğiz

Trump: Antifa'yı terör örgütü ilan edeceğiz

ABD Başkanı Donald Trump, ırkçı polisler tarafından katledilen George Floyd için adalet talebiyle düzenlenen protestolarda gerginliğin tırmanmasından sorumlu tuttuğu ırkçılık karşıtı sol grup Antifa'yı 'terör örgütü' ilan edeceklerini duyurdu.

A+A-

Haber Merkezi - Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’tan, George Floyd’un ölümü üzerine başlayan protestolar sürerken sosyal medya hesabından yeni bir açıklama yaptı.

Trump, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, eylemlere destek veren anti faşist örgüt Antifa’yı “terör örgütü” ilan edeceğini duyurdu.

Trump paylaşımda, Ulusal Muhafız birliklerinin dün gece Minneapolis’teki gösterilerde “Antifa anarşistlerinin eylemlerini” hızlı şekilde kontrol altına aldığını belirterek, tebrik etti.

“Eğer Belediye Başkanı Ulusal Muhafızları ilk akşamdan kullansaydı bu sorunlar olmayacaktı” ifadesini kullanan Trump, Demokratlar tarafından yönetilen diğer eyalet ve şehirlerin bu örneğe bakmalarını ve çok geç olmadan Ulusal Muhafızlardan destek almalarını önerdi.

Trump, ayrıca “sahte haber” olarak nitelediği ana akım medyayı da gösterilerde öfke ve anarşiyi körüklemekle suçladı.

KÖKENİ NAZİ ALMANYASI’NA KADAR DAYANIYOR

Kamuya açık kaynaklarda, “Anti-faşizm” kelimesinin kısaltılmışı olarak kullanılan ve Almanya’da yükselen Nazizm’e karşı ortaya çıkan Anti-Faşist Protesto hareketinin kökeni Avrupa’da 1930’lara dayanıyor. Amerika’da 1980’lerden sonra ortaya çıkan Antifa grubu, politik reform ve uzlaşıdan ziyade siyasi hedeflerine doğrudan eylemler yaparak ulaşma yolunu seçen ‘aşırıcılar’ olarak biliniyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.