Toronto Üniversitesi'nde Kürt Dili eğitimi

Toronto Üniversitesi'nde Kürt Dili eğitimi

Toronto Üniversitesi, Kürt Dili ve Edebiyatına Giriş dersini müfredatına aldı. Dersin amacının öğrencilere, "Kürtlere ve Kürdistan'a dair genel bir bilgi sağlamak" olduğu belirtildi.

A+A-

Haber Merkezi - Kanada’da bulunan Toronto Üniversitesi Yakın ve Orta Doğu Medeniyetleri Bölümü’nde 4 Mayıs ve 15 Haziran tarihleri arasında Kürt Dili Edebiyatına Giriş dersleri verileceği açıklandı. Üniversitenin internet sitesinde kayıt için duyuru yapıldı. Dersi almak isteyen öğrenciler için ön kurs takvimi çizelgesinde Kürt Dili ve Edebiyatına Giriş dersi eklendi. Online olarak sürdürülecek dersi, misafir öğretim üyesi Prof. Dr. Jaffer Sheyholislami tarafından verileceği belirtildi.

İngilizce olarak verileceği belirtilen dersin amacının Kürtçe öğretmek olmadığı ifade edildi. Üniversite tarafından derse dair yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Öğrencilere Kürtlere ve Kürdistan’a dair genel bir bilgi sağlamanın yanı sıra, oturumların çoğu dil ve edebiyatta çeşitli alt başlıklara ayrılacaktır.

Bu alt başlıklar;

Dil: Kürt Dilinin Tarihi, Kürtçede çeşitlilik ve standardizasyon, alfabe, Arapça, Farsça, Türk ve batı etkileri, Kürdistan ve diasporalarda bir Kürdün mevcut durumu ve yaşam gücü;

Edebiyat: Kürtçe sözlü edebiyat, Kürt elyazması kültürünün ortaya çıkışı, Kürt şiirine genel bir bakış ve örnekler; Kürt nesir ve kurgunun ortaya çıkışı.”

Ayrıca ders boyunca bazı temel Kürtçe kelime ve ifadelerin öğretileceği belirtildi.

MA

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.