TOPLUMSAL BARIŞIN TAM ZAMANIDIR !

TOPLUMSAL BARIŞIN TAM ZAMANIDIR !

Korona virüsün ilacı henüz bulunmadı. Ama Türkiye’nin ilacı hazırdır. Savaşa ayrılan paralar, insan sağlığına ve geleceğine yatırım yapılmalıdır.

A+A-

Geçtiğimiz bugünlerde, dünyanın ve insanlığın neslini hedef alan ve “hiç bir ayırım yapmaksızın” en tehlikeli ve öldürücü olan “Korona virüs” ölüm saçıyor. Dünya devletleri ve insanlıkta birbiriyle kenetlenip bu beladan kurtulma çareleri arıyorlar. Tüm dünyanın gündemi ve baş çelişkisi korona virüs olmuş.

  Bir de Türkiye’ye bakalım: Cezaevlerindeki mahkûmları siyasileri aftan muaf tutmayı düşünüyorlar, her gün savaş uçakları Diyarbakır şemalarından uçup intikam hırsıyla insan öldürmeye gidiyorlarsa, hızlarını almadan belediyelere kayım atıyorlarsa, insanların geleceğe olumlu bakması nasıl sağlanacaktır!

  İnsanlık ve barış,kardeşlik böyle günlerde beli olur.Oysaki tam zamanıdır,genel bir af çıkarmak,her yerde ateşkes ilan etmek, halkın çocukları başka ülkelerde boşu boşuna canını vereceğine ,ülkelerine ,ailelerine kavuşturulmalıdır barış ve istikrarın ,dayanışmanın yolunu açmak lazımdır.Bu da hem “Kandil ve hem de Devletin şiddete son verip” barış yolunu açması ile mümkün olacaktır!. Kafalardaki virüs” Korona virüsün” önünde olursa Türkiye’nin geleceği yine karanlık olacaktır.

  Türkiye önce kafalardaki “O ırkçı, şoven, işgal ve fetih, hak tanımaz VİRÜSTEN kurtulmalıdır” Korona virüsün ilacı henüz bulunmadı. Ama Türkiye’nin ilacı hazırdır. Savaşa ayrılan paralar, insan sağlığına ve geleceğine yatırım yapılmalıdır. Hak, hukuk, adalet ve eşitliktir” ! Bunlar yapılırsa kafalardaki virüs de yok olur, huzur olur, barış olur, mutluluk olur, kardeşlik olur.

ŞEREF YALÇIN

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.