Tillerson'dan Ankara'ya '30 kmlik güvenli hat' önerisi

Tillerson'dan Ankara'ya '30 kmlik güvenli hat' önerisi

ABD'den operasyonun yürütüldüğü Afrin için yeni bir öneri geldi. Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Tillerson'ın Afrin için 30 km'lik güvenli hat oluşturma önerisinde bulunduğunu söyledi.

A+A-

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Rex Tillerson ile yaptığı görüşmeye ilişkin açıkmalarda bulundu.

Çavuşoğlu, ana gündem maddesi Afrin olan görüşmede Tillerson, tüm Suriye sınırını kapsayacak şekilde 30 kilometre derinliğinde güvenli hat oluşturma önerisinde bulundu.

Tillerson görüşmede, "Aslında bizim aklımızda 10 kilometrelik bir derinlik vardı. Ancak öyle görünüyor ki güvenlik kaygılarınızın giderilmesi için bunun 30 kilometre olması gerekiyor" dedi.

Tillerson şöyle devam etti:

"Esasen bu derinliği 30 kilometre olarak öngörüyoruz. Ancak bu sizin güvenlik kaygılarınızı karşılıyor. Baştan sona güvenli hat olsun, terör saldırıları size gelmesin. Güvenli hatla kastettiğimiz bu."

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Paris’te yapılan “Kimyasal Silah Kullanımının Cezasız Kalmaması İçin Uluslararası Ortaklık” konulu Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile bir görüşme yapmıştı.

Kaynak: NTV

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.