Temelli: Barışın Nasıl Geleceğini En İyi Kürdistan’daki Partiler Biliyor

Temelli: Barışın Nasıl Geleceğini En İyi Kürdistan’daki Partiler Biliyor

Temelli, “Sayın Mesud Barzani Kürt halkı için önemli bir lider. İnisiyatif aldığı her konuda bölgede önemli gelişmeler olacaktır. Kendisinden ricalarımız olacak. Fikirlerinden yararlanacağız” dedi

A+A-

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, “Sayın Mesud Barzani Kürt halkı için önemli bir lider. İnisiyatif aldığı her konuda bölgede önemli gelişmeler olacaktır. Kendisinden ricalarımız olacak. Fikirlerinden yararlanacağız” dedi.

Sezai Temelli başkanlığındaki HDP heyeti, Kürdistan Bölgesi’ne gerçekleştirecekleri 4 günlük resmi ziyaretleri kapsamında bu gün sabah saatlerinde Erbil’e ulaştı. Heyette HDP’li vekiller Feleknas Uca, Fatma Kurtulan, İmam Taşçıer ve Berdan Öztürk yer alıyor.

Heyeti Erbil Uluslararası Havalimanı’nında Erbil Valisi Nevzad Hadi, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Dış İlişkiler Sorumlusu Ali Hüseyi ve HDP Kürdistan Bölgesi Temsilciliği Eşbaşkanı Müzeyyen Güneş karşıladı.

Erbil Uluslararası Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sezai Temelli, Kürdistan Bölgesi’nde bulunduğu için mutlu olduğunu dile getirerek, “Uzun zamandan beridir gelmek istiyorduk, maalesef Türkiye’deki siyasal koşullar içinde zaman bulmak çok zordu. Çünkü Türkiye’de çok ciddi bir olumsuz siyasi atmosfer var” dedi.

Temelli, Kürdistan Bölgesi Başkanı seçildikten sonra Neçirvan Barzani’yi ve yeni hükümet ile parlamentoyu kutlamak istediklerini ancak buna fırsat bulamadıklarını belirterek, “Bu dileklerimizle geldi. Kürt halkının önemli bir ismi Sayın Mesud Barzani ile de görüşmek istiyoruz. Kendisi ile hem bölge ve hem de Türkiye-Kürdistan Bölgesi ilişkileri üzerinde görüş alışverişinde bulunmak istiyorum” ifadesini kullandı.

Başkan Barzani’nin Kürt halkı için önemli bir lider olduğunu vurgulayan Temelli şöyle devam etti:

 “Barzani Kürt halkı için önemli bir lider. Dolayısıyla Sayın Barzani’nin inisiyatif aldığı her konuda bölge açısından önemli gelişmeler olacaktır. Bu güne kadar böyle olmuştur. Almış olduğu inisiyatifler ve ortaya koymuş olduğu siyaset çözüm adına, bölge adına önemlidir. Kendisinden ricalarımız olacak. Kendisinden fikir alışverişinde bulunup fikirlerinden yararlanmak istiyoruz. Özellikle HDP olarak bölge partileri ile diyalogun çok önemli olduğuna inanıyoruz. Tabi bunun başında da Sayın Barzani ve KDP geliyor.”

Çözüm sürecinin yeniden başlamasını istediklerini dile getiren Temelli, “Barışın nasıl geleceğini en iyi Kürdistan’daki partiler biliyor. Dolayısıyla bizim çağrı yapmamızdan öte barışın hep birlikte mücadele ile kazanılması gerekiyor. Türk halkı ile Kürt halkı bu coğrafyada bir arada yaşıyor. Dolayısıyla Türkiye’de barış adına atılacak adımlar bölgeye de barışı getirecektir. Biz Türkiye’de bunun siyasetini yürütüyor ve demokratik bir çözüm sürecine kavuşması için mücadele ediyoruz” diye konuştu.

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın bu konuda çağrı yaptığını hatırlatan Temelli, “Son görüşmelerde de çok net ortaya konulduğu gibi, demokratik müzakere ve demokratik bir anayasa ile adımlar atılırsa Türkiye’de barış sürecinin önü hızla açılır. Ama maalesef iktidar bu çağrılara kulağını kapayarak hiçbir adım atmıyor” dedi.

Sezai Temelli ziyaret kapsamında Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi partiler ve diğer bazı kurum-kuruluşlarla görüşeceklerini dile getirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.