Tarikat yurdunda çocuklara şiddet

Tarikat yurdunda çocuklara şiddet

.

A+A-

İstanbul’da bir tarikata ait olduğu belirtilen öğrenci yurdunda çocuklara şiddet uygulayan görevli gözaltına alındı.

İstanbul Esenler’de bir tarikata ait olduğu belirtilen erkek öğrenci yurdunda çocuklara şiddet uygulandı.

Şiddet, güvenlik kamerası görüntüleriyle de belgelendi.

Küçük çocuklara saldıran öğretmenin yurtta çalıştığı belirtilirken, olayın çocuklardan birinin güvenlik kamerası görüntülerini ailesine göndermesi sonrası ortaya çıktığı belirtildi.

Show Ana Haber’in ulaştığı bir çocuğun velisinin “Benim çocuğum geceleri çığlıklarla uyanıyor” diyerek yurttan şikayetçi olduğu kaydedildi.

Aykırı’nın aktardığı habere göre, yurtta kalan çocuklara uygulanan şiddetin kameralara yansımaması için “eğitimcilerin”, kameranın bulunmadığı revir bölümüne götürüp çocukları darp ettiği belirtildi.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, “Görüntüler İstanbul Esenler’de Süleymancılar cemaatine ait bir erkek yurdunda çekilmiş. Çocuklarımıza işkence yapan bu vicdansızların yargı önünde hesap vermeleri için ne yapıldı? Yaptıkları yanlarına mı kaldı?” ifadesini kullandı.

Olaya gelen tepkilerin ardından İstanbul Valiliği de açıklama yaptı.

Valilik, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını ve şiddet faili yurt görevlisinin gözaltına alındığını duyurdu.

Valilik açıklamasında, “Basın yayın organları ve sosyal medya paylaşımlarında yer alan; Esenler İlçemizdeki özel bir erkek öğrenci yurdunda öğrencilere şiddet uygulayan yurt görevlisi, başlatılan adli soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştır. İl Milli Eğitim Müdürlüğünce müfettiş görevlendirilerek idari soruşturma başlatılmıştır. Öğrencilerimize yönelik şiddet içeren bu davranış asla kabul edilemez, esefle kınıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.