Tarihi Notre Dame Katedrali'nde yangın: 'Geriye Hiçbir şey kalmayacak'

Tarihi Notre Dame Katedrali'nde yangın: 'Geriye Hiçbir şey kalmayacak'

Paris'in simgelerinden Notre Dame Katedrali'nde henüz tespit edilemeyen bir nedenle yangın çıktı. İtfaiye alevleri kontrol altına almaya çalışıyor.

A+A-

Binanın tamamen alev aldığı yangında kule ve çatının bir kısmı çökerken, acil durum ekipleri içerideki sanat eserleri kurtarmaya çalışıyor.

Fransız medyasının itfaiye görevlilerine dayandırdığı bilgiye göre, yangının katedralde devam eden 6,8 milyon dolarlık restorasyon çalışmaları sırasında çıkmış olabileceği belirtildi.

Paris Emniyet Teşkilatı Twitter üzerinden bir açıklama yaparak halka bölgeden uzak durması ve acil durum araçlarının katedrale rahat ulaşabilmesi için civar yolları kullanmaması çağrısında bulundu.

Fransız basınına açıklama yapan Katedral Sözcüsü Andre Finot, "Her şey yanıyor, binanın iskeletinden geriye bir şey kalmayacak" ifadesini kullandı.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda 1991 yılında Dünya Kültür Mirası listesine eklenen katedraldeki durumu yakından takip ettiklerini ve bu "paha biçilemez mirasın korunması ve restorasyonu için Fransa'nın yanında durduklarını" açıkladı.(DW Türkçe)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.