Tarihi ittifak gerçekleşiyor mu?

Tarihi ittifak gerçekleşiyor mu?

5 Kürdistani parti ve hareket tarafından kurulan 'Kürdistani Seçim İttifakı' bugün Halkların Demokrasi Partisi HDP'ye bir ziyaret gerçekleştirdi. Gündem Erken seçimler ve Kürt ittifakı

A+A-

partiyen-kurdistani.jpg

 

Kürdistan Demokratlar Platformu (KDP), Kürdistan İslam Hareketi (Azadi Hareketi), Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK), Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) ve Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi (PDK-T), bugün saat 11:00'de HDP Diyarbakır İl Örgütünü ziyaret etti.

5 partinin yöneticileri, HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, Mardin Büyükşehir eski Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk ve Diyarbakır milletvekilleri ile biraraya geldi.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda Kürdistani Seçim İttifakı, ittifak prensipleri ve esaslarını içeren mektubu HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'a verdi ve ittifakı olabildiğince genişletme talebinde bulundu. Mektubun dile getirdiği prensiplere olumlu bir yaklaşım gösteren Buldan en kısa zamanda Kürdistani İttifak'ın mektubunu yazılı bir şekilde  cevaplayacaklarını söyledi.

Basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik Kürtçe, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise Türkçe konuşma yaparak kamuoyuna bilgi verdiler. 

 

Özçelik: Toplantımız olumlu geçmiştir

Kürdistani Seçim İttifakı Üyesi ve PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik Kürtçe yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Bizi ağırladıkları için öncelikle Kürdistani Seçim İttifakı adına teşekkür ediyorum. Biz bugün buraya seçimlerde  geniş bir ittifak imkanlarını görüşmek  için geldik. 5 Kürdistani parti ve hareket olarak ittifakımızı kurarken, ittifak prensiplerimizi açıklamış ve prensiplerimizi kabul eden en geniş kedimlerle ittifak yapmaya hazır olduğumuzu kamuoyuyla paylaşmıştık.

Konuyla ilgili olarak, ittifak prensipleri ve ilkelerini içeren bir mektubu Sayın Pervin Buldan'a sunduk.

Daha önce HÜDA-PAR'ı da ziyaret ettiklerini belirten Özçelik, HDP ile görüşmelerinin olumlu geçtiğini ve HDP Yonetiminin konuyu kendi  arasında  görüşerek buze bir cevap vereceklerini söyledi.

 

Buldan: Kürdistani ittifak oluşursa bu, önümüzdeki yüzyılda Kürtler için önemli ve tarihidir

Pervin Buldan, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, “ Kürdistani ittifak oluşursa bu, önümüzdeki yüzyılda Kürtler için önemli ve tarihidir” dedi. Buldan, şöyle devam etti:

“Amed’de Kürdistanî partilerle bir araya gelmenin çok anlamlı olduğunu belirtmek isterim. Son yıllarda Kürt halkının kazanımlarıma yönelik saldırıların ve Kürt halkının siyasetin dışına atılmasına yönelik çabaların olduğu bir dönemde böylesi bir birlikteliğin Kürt halkının yaşamına ve kazanımlarına ilişkin önemli bir adım olduğunu belirtmek isterim.

24 Haziran seçimleri Kürt halkının ve Türkiye halklarının kaderini değiştirebilecek bir seçimdir. Kürtler’in yüzyıllardır çektiği acıların verdiği bedellerin büyük bir anlamı var. Bu ittifakın bu acıların son bulmasına vesile olacağı inancını taşıyorum.

 

Tek: Kürtler belki tarihlerinde ilk defa böyle geniş bir uzlaşıya varma zeminini yakaladılar 

PSK Genel Başkanı Mesut Tek ise, “24 Haziran seçimleri için olası en geniş ittifakı gerçekleştirmek için çalışma başlattık. Çalışmalarımız sonuç verene kadar devam edeceğiz. Kürtler belki tarihlerinde ilk defa böyle geniş bir uzlaşıya varma zeminini yakaladılar ” dedi.

 

hdp-ozcelik.jpgpartiyen-kurdistani-001.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.