#TahirElçisiz2Yıl..Diyarbakır, Tahir Elçi’yi unutmuyor!

#TahirElçisiz2Yıl..Diyarbakır, Tahir Elçi’yi unutmuyor!

2 yıl önce, 28 Kasım’da basın açıklaması yaptığı sırada, Sur ilçesinde, 4 ayaklı minarenin önünde katledileli beri unutulmuyor Tahir Elçi. Başkanı olduğu Diyarbakır Barosu, O’nu öldürüldüğü yerde, öldürüldüğü tarihte ve saatte anacak.

A+A-

Bugünkü (28 Kasım) Tahir Elçi’yi anma programı etkinlikleri kapsamında saat 10.53’te katledildiği Dört Ayaklı Minare önünde bir anma töreni düzenlenecek.

Aynı gün saat 14.00’te Elçi’nin Yeniköy Mezarlığı’ndaki kabri ziyaret edilecek. Saat 18.30’da ise Cegerxwin Kültür Merkezi’nde ‘Tahir Elçi-Kırık Saat’ adlı belgeselin gala gösterimi yapılacak.

 

29 Kasım Çarşamba günü ise Diyarbakır Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (DESOB) Konferans Salonu’nda saat 13.30’da “Tahir Elçi ve Faili Meçhul Cinayetler” adlı panel gerçekleştirilecek. Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen moderatörlüğündeki panele avukat Eren Keskin, HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir, Demokrat Yargı Eş Başkanı Orhan Gazi Ertekin ve gazeteci İsmail Saymaz konuşmacı olarak katılacak.

 

30 Kasım’da ise saat 14.00’te Seyrantepe TOKİ’de Avukat Tahir Elçi Hatıra Ormanı’na fidan dikilecek. Etkinlikler, 2 Aralık Cumartesi gününden sonra İstanbul’da devam edecek. Taksim Meydanı’ndan Galatasaray Lisesi önüne kadar Tahir Elçi’yi anma yürüyüşü gerçekleştirilecek. 2 ve 3 Aralık günlerinde Elçi anısına Diyarbakır Barosu Adli Yardım binasında saat 10.00’dan itibaren 2. Çocuklar Arası Satranç Turnuvası düzenlenecek.

Mustafa Özçelik: 'Tahir Elçi'yi saygıyla anıyorum

Avukat Tahir Elçi'nin katledilişi münasebetiyle, PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik bir mesaj yayınladı. Mesajında Özçelik:

‘Kürt yurtseveri, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'yi katledilişinin 2.yıldönümünde saygıyla anıyor, katilleri lanetliyorum.’ dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.