Tahir Elçi Vakfı açıldı

Tahir Elçi Vakfı açıldı

Öldürülmesinin üzerinden 3 yıl aşkın bir zaman geçen Diyarbakır Barosu’nun eski başkanı Tahir Elçi adına, bugün Diyarbakır’da “Tahir Elçi Vakfı” açıldı.

A+A-

28 Kasım 2015 tarihinde Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki Dört Ayaklı Minare önünde öldürülen Diyarbakır Barosu’nun eski başkanı Tahir Elçi adına bir vakıf kuruldu.

Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi ve kızı Nazenin Elçi’nin kurucusu olduğu vakıf insan hakları ve hukuk alanında çalışmalar yapacak.

Diyarbakır’daki Tahir Elçi Vakfı’nın açılışına, Elçi’nin eşi Türkan Elçi’nin yanı sıra çok sayıda avukat, hak savunucusu ve Roboski Katliamı’nda yaşamını yitirenlerin aileleri katıldı.

Vakfın kuruluş amacını anlatan Tahir Elçi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Türkan Elçi, şöyle konuştu:

“Tarihin farklı zamanlarında olduğu gibi son birkaç yıldır adını anmakta zorlandığımız hak ihlallerine, kent yıkımlarına, isimleri kayıtlara düşen düşmeyen ölümlere tanıklık ettik. Yaşanan bu vahim olaylardan ölünceye kadar beraberimizde taşıyacağımız bir acıya biz de tanık olduk. Her şeye rağmen biz yine de acısı mündemiç bir yüreği cesaretli kılmaya çalıştık. Öte yandan içimizdeki acının kine, nefrete dönüşmemesi aksine toplumun her kesimini birleştirici kucaklayıcı bir mecraya dönüşebilmesi için ailecek bir vakıf kurmayı kendimize amaç edindik.”

“Mazlumun yanındaki duruşumuzdan ödün vermeyeceğimizi bir kez daha dile getiriyoruz. Bizi duruşumuzda ısrarlı kılan Tahir’in haklının ve Kürt halkının yanında olma çabasındaki duruşudur. Sadece hakikatlerin savunulduğu, bağımsız bir duruş bizim için esastır. Birlikteliğin, hukukun, ahlakın, adaletin, erdemin, nezakettin dilini hakim kılmak ve bu dille her kesimden insana ulaşarak hoşgörü kültürünü güçlendirmek ve vicdanın, adaletin sesinden bir dünya yaratmak bizim yegane hedefimizdir.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.