Suriyeli sanatçı Omar Souleyman Urfa’da gözaltına alındı

Suriyeli sanatçı Omar Souleyman Urfa’da gözaltına alındı

.

A+A-

Suriye’deki savaş sonrası yaklaşık 10 yıl önce Urfa’nın Akçakale ilçesine gelip yerleşen Souleyman’ın ekmek fırını işlettiği öğrenildi.

Urfa’nın merkez Karaköprü ilçesinde askerlerce düzenlenen ev baskınında, Serêkaniyeli Arap ses sanatçısı Omar Souleyman gözaltına alındı. Souleyman’ın “örgüt üyesi olmak” suçlamasıyla gözaltına alındığı bildirildi.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre Souleyman, İl Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.

BASINDA 'DÜNYACA ÜNLÜ SANATÇI AKÇAKALE'DE FIRIN AÇTI' DİYE HABER OLMUŞTU

Suriye’deki iç savaş sonrası yaklaşık Urfa'nın Akçakale ilçesine gelip yerleşen Souleyman, 2019 yılında ilçede ekmek fırını açmıştı. Souleyman'ın bu girişimi hükümete yakın pek çok medya kuruluşunda da "Dünyaca ünlü sanatçı Omar Souleyman Akçakale'de fırın açtı" başlığıyla haber olmuştu.

Foto: İHA

2019'da açtığı ekmek fırınına ilişkin konuşan Souleyman Fırında her gün yaklaşık ihtiyaç sahibi 200 aileye ekmek dağıttıklarını söyleyen Omar Souleyman, “Biz böyle bir işletme açarak ilk önce insanlar için bir çalışma ortamı hazırladık. Bununla beraber Akçakale’de yaşayan fakir ve muhtaç Suriyeli ve Türk ailelere ücretsiz ekmek dağıtıyoruz. Bu işletmemizde günlük 2 bin ekmek üretiyoruz. Tespit edilen 200 Türk ve Suriyeli aileye ücretsiz veriyoruz. Diğerini ise normal bir şekilde satıyoruz” demişti. Türkiye’de olmaktan memnun olduklarını söyleyen Omar Souleyman, “Ben Suriyeli bir sanatçıyım. Zaman zaman Avrupa’ya turnelere gidiyorum. Türkiye’deki Suriyeliler burada bulunmaktan gayet memnun ve mutlu" ifadelerini kullanmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.