Suriye'den Türkiye'ye: 'İsrail'den daha çok işgal ettiniz'

Suriye'den Türkiye'ye: 'İsrail'den daha çok işgal ettiniz'

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Golan Tepeleri'nde "İsrail'in egemenliğini" tanıyan kararnameyi imzalamasına tepki gösteren ülkelerden biri olan Türkiye'ye, Suriye'den sürpriz bir 'işgal' açıklaması geldi.

A+A-

Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Beşar el-Caferi, "Türkiye, İsrail’in işgal ettiği topraklarımızdan daha fazla toprağımızı işgal etmiş durumda" sözleriyle, Türkiye'yi 'işgalci' olarak ilan ederken, İsrail'in Golan Tepeleri'ndeki işgalini ve ABD tanımasını ise ikinci dereceye indirgemiş oldu.

Sözkonusu açıklama, Ankara'nın, 'Suriye'nin toprak bütünlüğü' tezine de büyük bir darbe indirirken, el Caferi, Kazakistan’ın başkenti Nursultan’da yapılan Astana formatındaki 12. tur görüşmelerin ardından düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin halihazırda Suriye'de altı bin kilometre karelik bir alanı işgal altında tuttuğunu ifade etti.  

El Caferi, "Bugün Türk tarafı, 6 bin kilometrelik alanı işgal ediyor, belki daha da fazla. Yani Türkiye bugün, İsrail’in Golan Tepeleri’nde işgal ettiğinden dört kat daha fazlasını işgal ediyor. Türkiye, İsrail’in işgal ettiği topraklarımızdan daha fazla toprağımızı işgal etmiş durumda” diye konuştu.

Türkiye, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonları ile Suriye'de Afrin de dahil birçok kritik noktayı elinde bulunduruyor.

İdlib'de de gözlem noktaları bulunan Türkiye, Rusya ile vardığı mutabakat gereği buradaki cihatçı grupların ellerindeki silahları toplamak ve grupları tahliye etmekle görevli.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.