Suriye'deki Rus kuvvetlerinin komutanı ile Mazlum Abdi arasında görüşme

Suriye'deki Rus kuvvetlerinin komutanı ile Mazlum Abdi arasında görüşme

.

A+A-

Suriye'deki Rus kuvvetlerinin komutanı Alexander Chayko, Türkiye-Suriye sınırındaki son gelişmeleri görüşmek üzere Rojava'nın Haseke kentinde DSG lideri Mazlum Abdi ile bir araya geldi.

Al Mayadeen sitesinde yer verilen habere göre, Suriye'deki Rus kuvvetlerinin komutanı Alexander Chayko, Pazar günü Rojava'nın Haseke vilayetini ziyaret etti ve Demokratik Suriye Güçleri (DsG) milis lideri Mazloum Abdi ile görüştü .

Habere göre toplantıda, "Türkiye'nin kara operasyonu başlatma tehditlerinin ve operasyonun gerçekleşmesini önlemek için önlem alma yollarının ele alındığını" belirterek, Chayko'nun "Suriye ordusunun sınır boyunca konuşlandırılması fikrini yeniden gündeme getirdiğini" vurguladı. 

Görüşmede muhtemel bir Türk operasyonuna karşı alınacak önlemlerin de gündeme geldiğini belirten El Meyadin'e göre, Suriye birliklerinin konuşlanacağı hat Türkiye sınırına 30 kilometre mesafede olabilir.

Ziyaret , Ankara'nın örgütü İstanbul'daki son bombalama olaylarına karışmakla suçlamasının ardından, Türkiye'nin Kürt güçlerinin kontrolünde olan bölgelere yönelik hava ve topçu bombardımanı ve Türkiye sınırındaki köylere karşılık gelen füze saldırılarının ardından Türkiye-Suriye sınırında en son tırmanışın ışığında gerçekleşti.

Chayko, 2020'de Abdi ile bir Kürt bölgesine yapılan baskınlarla ilgili olarak Türk tarafıyla koordinasyonu görüşmek üzere görüşmüştü.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.