Suriye ve Irak tezkereleri TBMM’ye sunuldu

Suriye ve Irak tezkereleri TBMM’ye sunuldu

Yeni yasama dönemine sınır ötesi harekatı 1 yıl uzatmayı öngören tezkereler görüşülecek.

A+A-

 

Haber Merkezi

 

Yeni yasama dönemine 1 Ekim tarihi itibariyle başlayan Meclis’in önümüzdeki hafta gündemi IrakSuriye ve Mali Tezkereler olacak. Meclis Başkanlığı’na ve siyasi parti gruplarına sunulan Cumhurbaşkanlığı tezkerelerinde, Irak ve Suriye tezkerelerinin 30 Ekim tarihinden itibaren 1 yıl daha uzatılması öngörülüyor. Tezkerede, Suriye ve Irak’ta çatışma ortamının devam ettiği ve bu nedenle risk ve tehditlerin artarak devam ettiği belirtildi.

 

SINIR ÖTESİ HAREKAT İÇİN 1 YIL DAHA

“Güvenli Bölge”’nin tesisinin devam ettiğinin belirtildiği tezkerede, Türkiye’ye yönelebilecek saldırılar, kitlesel göç gibi muhtemel durumlara karşı, gerektiği takdirde  Cumhurbaşkanlığı kararıyla  Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) sınır ötesi hareket ve “müdahalede” bulunmak üzere yabancı ülkelere gönderilmesi ve aynı amaçla yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye’de bulundurulması öngörülüyor.

 

Ayrıca Genel Kurul’da  Birleşmiş Milletlerin (BM) Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti Misyonlarına katılım tezkeresi de görüşülecek. Tezkerede Afrika’daki insani ve siyasi krizlerin çözümüne askeri katkıda bulunmak için 31 Ekim tarihinden itibaren 1 yıl daha uzatılması öngörüldü.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.