Suriye ordusunun suçları Fransa'da savcılığa iletildi

Suriye ordusunun suçları Fransa'da savcılığa iletildi

.

A+A-

 Suriye ordusunun işlediği savaş suçları ile ilgili Fransa yargısına başvuru yapıldı. Açıklamada bulunan Fransa Dışişleri Bakanlığı, Beşar Esad rejimi güçleri tarafından işlenen olası suçlarla ilgili önemli belgeleri savcılığa teslim etti.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Fransa Dışişleri Bakanlığı, bakanlığa Esad rejimi güçlerince işlenen olası suçlarla ilgili önemli belgeler iletildiğini bildirdi.

Suriye'de çok sayıda fotoğraf ve görüntünün bulunduğu belgelerin 2013'te Şam'daki Tadamon Katliamı sırasında rejim yanlısı güçlerce işlenen vahşetlere ilişkin olduğu belirtilen açıklamada, söz konusu olaylar sırasında onlarca sivilin öldürüldüğünü kaydetti.

Suç belgeleri savcılığa aktarıldı!

Ayrıca açıkalmada, "İddia edilen eylemlerin özellikle insanlığa karşı suçlar ve savaş suçları olmak üzere, en ciddi uluslararası suçları oluşturması muhtemel." görüşüne yer verilerek, Dışişleri Bakanlığının olayları Fransa Ulusal Terörle Mücadele Savcılığına (PNAT) bildirdiği ve söz konusu belgeleri de aktardığı belirtildi.

Açıklamada, "cezasızlıkla mücadelenin, mağdurlar için adalet meselesi" olduğu ve Suriye'de kalıcı barış inşa etmek için "temel koşul" oluşturduğuna işaret edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.