Suriye için koronavirüs uyarısı: Kitlesel ölümler olabilir

Suriye için koronavirüs uyarısı: Kitlesel ölümler olabilir

Alman yardım kuruluşu Welthungerhilfe, koronavirüsün Suriye’nin kuzeybatısında yayılması halinde kitlesel ölümlere neden olabileceğine dikkat çekti.

A+A-

Haber Merkezi - Alman yardım kuruluşu Welthungerhilfe'nin Bölge Direktörü Dirk Hegmanns, salgının operasyonlar ve çatışmalar nedeniyle yerini yurdunu terk eden insanların bulunduğu İdlib vilayetinde yayılabileceğini söyledi.

Hegmanns, "Kulağa çok acımasızca gelse de kitlesel ölümler hesaba katılmak zorunda" dedi.

Bölgede sağlık hizmetinin olmadığını söyleyen Hegmanns, Suriye'nin kuzeybatısında sadece 50 solunum cihazı bulunduğunu belirtti.

Sınır Tanımayan Doktorlar da koronavirüsün Suriye'nin kuzeyinde yayılabileceği konusunda uyarıda bulundu. Kuruluşun açıklamasında, "Hastalık çok hızlı yayılabilir, özellikle de kamplarda" dedi. Sınır Tanımayan Doktorlar bölgedeki hastane ve sağlık merkezlerinin de hasta akını halinde kapasitesini aşacağı uyarısında bulundu. 

Yardım kuruluşları bölgedeki sivillerin durumunun giderek kötüleştiğine dikkat çekiyor. Özellikle gıda, ısınma ve barınma konusunda sıkıntı çekiliyor. İki hafta önce Türkiye ve Rusya İdlib'de ateşkes sağlanması konusunda anlaşmıştı.

Suriye'de resmi açıklamalara göre henüz bir koronavirüs vakası yok.

 Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.