Suriye devleti memurları, Tabka Barajı'na yeniden yerleşti

Suriye devleti memurları, Tabka Barajı'na yeniden yerleşti

Suriye'nin Kuzeyinde DSG'nin elindeki Tabka ve Menbiç kentinde Suriye devletine bağlı memurların barajlarda tekrar çalışmalara başladığı öğrenildi.

A+A-

Sputnik'in haberine göre Menbiç ve Tabka kentine 5 yılın ardından Suriye devletine bağlı memurlar yeniden yerleşti.

Suriye devletine bağlı memurların Tabka Barajında çalışarak halka hizmet edecekleri öğrenildi.

Menbiç kentine geçen memurların ise Baraj ve elektrik bölümünde çalışacakları öğrenildi. Maaşlarını Suriye devletinden alan memurların gelmesine Menbiç'te büyük bir askeri varlığı olan ABD'nin ise herhangi bir tepki göstermediği öğrenildi.

 

Memurların dönmesi Suriye Devleti'nin döndüğü anlamına gelmiyor

Demokratik Birlik Partisi (PYD)'nin Sözcüsü Ciwan Mustafa, daha önce barajlarda çalışanların halka hizmet etmek için Tabka ve Menbiç'e gelerek yeniden çalışmaya başladığını doğruladı. 

Mustafa, "Suriye'nin kuzeyinde, özellikle de Rojava'da devlet kurumları vardı. Bu kurumlar halka hizmet veriyordu, halkın hizmet kurumlarıydı. IŞİD saldırıları nedeniyle Tabka ve Menbiç gibi şehirlerdeki kurumlarda çalışanlar ise çalıştıkları kurumları terk etmişti. IŞİD'in gitmesiyle birlikte ise çalışanlar tekrar kurumlarına dönüp halka hizmet vermeye başladılar.

Devlet memurlarının dönmesi, Suriye devletinin döndüğü anlamına gelmiyor. Sadece şahsi olarak geliyorlar. Halka hizmet etmek için geliyorlar" ifadelerini kullandı.

Suriye devleti ile herhangi bir anlaşma yapmadıklarını söyleyen Mustafa, şöyle devam etti:

"Bu tür anlaşma iddiaları rejime yakın medya tarafından yapılmaktadır. Biz sadece Kürtlerin sorunları için değil Suriye sorununun çözümü için de herkesle diyaloğa hazırız. Daha önce Suriye devlet Başkanı Beşar Esad, Kürtlerle diyaloğa hazır olduğunu açıklamıştı ancak o açıklamaları sözde kaldı. Pratiğe yansımadı."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.