Süleymaniye'de KYB'li albaya silahlı saldırı

Süleymaniye'de KYB'li albaya silahlı saldırı

.

A+A-

Bir güvenlik kaynağının Rûdaw'a verdiği bilgiye göre, Kürdistan Yurtseverler Birliği'nden (KYB) bir komutan Süleymaniye'de düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Murad Kani Kurdayi adlı komutanın, partinin görevden alınan eş başkanı Lahur Talabani'ye yakın olduğu bildirildi.

Bir güvenlik kaynağının Rûdaw'a verdiği bilgiye göre, KYB komutanının Ranya hastanesinde hayatını kaybettiğini söyledi.

Ranya Hastanesi'nden bir kaynak ise Rûdaw'a verdiği bilgide iki cenazenin hastaneye geldiğini doğruladı.

Foto: Rûdaw

 

Olayı gösterdiği iddia edilen bir video ise sosyal medyada dolaşıma girdi. İçinde Murad Kani Kurdayi'nin öldürüldüğünü söyleyen bir adamın sesi duyuluyor.

Olaydan dört saat önce Kurdayi, Facebook'ta yaptığı bir paylaşımda "Raparin Emniyet Müdürlüğü'nde görevde olduğunu" belirten bir paylaşımda bulundu.

Öte yandan Süleymaniye'den bir güvenlik kaynağı “Albay Murat Kani hakkında tutuklama kararı olduğunu, Kani gözaltına alınacakken direndiği için öldürüldüğünü” belirtti.

Rûdaw muhabiri Pêşewa Bahtiyar’a konuşan KYB’den üst düzey bir kaynak da Kurdayi hakkında, “halka karşı gelmek, haraç almak ve halka baskı” gibi suçlamalarla gözaltı kararı olduğunu, gözaltına alınmak istendiği sırada güvenlik güçlerine direndiğini söyledi.

Söz konusu kaynak, “Bugün akşam saatlerinde güvenlik güçleri gayet doğal bir şekilde gidip teslim olmasını istiyor. Ancak Kurdayi teslim olmak yerine güvenlik güçlerine ateşle karşılık vermiştir. Bu ateş sonucunda bir güvenlik görevlisi hayatını kaybetmiş, biri de yaralanmıştır. Daha sonra kendisi de öldürülmüştür” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.