Süleymaniye ve Türkiye arasında uçak seferleri yeniden başlıyor

Süleymaniye ve Türkiye arasında uçak seferleri yeniden başlıyor

Salgın sürecinde durdurulan Süleymaniye ile Türkiye arasındaki uçak seferlerinin 7 aydan sonra tekrar başlayacağı açıklandı. 

A+A-

Seferlerle ilgili basına açıklamada bulunan Star Airline uçuş şirketi sahibi Weliyan Mustafa şunları dile getirdi: 

“Türk Hava Yolları geçen Perşembe günü uçuşların başlamasına yönelik hazırlıkların yapılması konusunda bizi bilgilendirdi. Bize gönderilen yazının bir örneği de Süleymaniye Uluslararası Havalimanı ve sektördeki bütün şirketlere gönderildi.” 

Konuyla ilgili açıklama yapan Süleymaniye Uluslararası Havalimanı Müdürü Tahir Abdullah ise resmi olarak şu ana kadar bilgilendirilmediklerini belirtti. 

İlk uçuş 30 Eylül’de başlıyor 

Abdullah açıklamasında, “1 Mayıs’ta resmi bir yazı ile Türkiye seferleri durduruldu. Ondan sonra da uçuşların başlaması ile ilgili hiçbir resmi yazı bize gelmedi” sözlerine yer verdi. 

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını öncesi Süleymaniye ile Türkiye arasında haftalık 7 uçuş düzenleniyordu. Türkiye ile Irak ve Kürdistan Bölgesi haftalık karşılıklı yapılan sefer sayısını 142’den 40’a düşürmek üzere anlaştı.  

Ayrıca Süleymaniye ile Türkiye arasındaki ilk uçuş 30 Eylül gece saat 00:00’da İstanbul-Süleymaniye arasında gerçekleşecek. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.