Süleymaniye Sağlık Müdürlüğü: Salgın hastanelerde de var

Süleymaniye Sağlık Müdürlüğü: Salgın hastanelerde de var

Dr. Yad Nakşibendi, acil durum olmadıkça vatandaşların evlerinde kalmaları gerektiğini belirterek, “Salgın sadece sokaklarda değil, hastanelerde de mevcut” dedi.

A+A-

Haber Merkezi - Süleymaniye Sağlık Müdürlüğü Sözcüsü Dr. Yad Nakşibendi, yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınıyla ilgili Facebook hesabından yaptığı açıklamada, “Salgın, sadece cadde ve sokaklarda değil, hastanelerde de mevcut. Bu nedenle çok acil bir durum söz konusu olmadıkça hastaneler ile klinikleri ziyaret etmemenizi tavsiye ediyorum” dedi.

Coronavirüs belirtileri olduğundan söz eden Nakşibendi, şu anda sağlık durumunun stabil olduğunu belirtti.

Nakşibendi, coronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan önlemlere uyulması gerektiğini söyleyerek, testleri pozitif çıkanların evlerinden çıkmamalarını istediğini ifade etti.

Süleymaniye’deki sağlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bugün kentteki hastanelerde tedavi gören 3 coronavirüs hastası hayatını kaybetti.

Hayatını kaybedenlerin yaşlarının 39, 43 ve 60 olduğu öğrenildi.

Kürdistan Bölgesi’nde şimdiye kadar 4 bin 679 kişinin Covid-19 test sonucu pozitif çıkarken, bunlardan 1514 kişi sağlığına kavuştu, 133 kişi ise yaşamını yitirdi. 3032 kişinin tedavisi devam ediyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.