Süleymani'nin yerini bildiren CIA ajanına idam cezası verildi

Süleymani'nin yerini bildiren CIA ajanına idam cezası verildi

İran, ABD'nin suikastla öldürdüğü Devrim Muhafızları Kudüs Gücü komutanı Kasım Süleymani'nin nerede olduğunu CIA ve Mossad'a bildirdiği gerekçesiyle yakalanan bir vatandaşına idam cezası verdi. İlgili açıklamada, bu kişi 'CIA ajanı' olarak nitelendi.

A+A-

Haber Merkezi - İran, Devrim Muhafızları komutanı Kasım Süleymani’nin ABD tarafından suikastla öldürülmesine yardımcı olan bir vatandaşına idam cezası verildiğini açıkladı. İran yargı sözcüsü Golamhüseyin İsmaili, ‘CIA ve Mossad’ın ajanlarından biri’ diye tanımladığı bu kişinin kısa süre içinde idam edileceğini duyurdu.

Basın toplantısı düzenleyen İsmaili, “CIA ve Mossad’ın ajanlarından biri olan Mahmud Musavi-Mecid idama mahkum edildi. Musavi, Şehit Süleymani’nin nerede olduğunu düşmanlarımıza söyledi” diye konuştu.

ABD, bölgedeki Amerikan güçlerine düzenlenen saldırılardan sorumlu tuttuğu Devrim Muhafızları’nın Kudüs Gücü Komutanı Süleymani’yi 3 Ocak günü Irak’ın başkenti Bağdat’ta insansız hava saldırısıyla düzenlenen suikast sonucunda öldürmüştü. Üçüncü bir ülkenin topraklarında bir devlet yetkilisine düzenlenen bu suikast uluslararası hukuk açısından tepki çekerken, İran yönetimi ABD güçlerinin Irak’ta konuşlandığı Ayn el Esad üssüne saldırı düzenleyerek yanıt vermişti.

Duvar

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.