Süleyman Soylu, Osman Şiban ve Servet Turgut için ilk kez konuştu

Süleyman Soylu, Osman Şiban ve Servet Turgut için ilk kez konuştu

.

A+A-

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Bakanlık ve bağlı kuruluşların 2021 bütçesi üzerindeki görüşmelere katılarak, milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Türkiye’de Kürt sorunu yoktur diyen Soylu ilk defa 11 Eylül’de Van’ın Çatak ilçesinde operasyona çıkan askerler tarafından gözaltına alındıktan sonra helikopterden atılan Osman Şiban ve yaşamını yitiren Servet Turgut için açıklamalarda bulundu.

“Soylu, helikopterden düşürülme olayıyla ilgili konuşmadı”

Süleyman Soylu, Osman Şiban için teröristlere milislik yapıyor iddiasında bulunurken Türkiye gündemini sarsan ve Servet Turgut’un ölümüne sebep olan helikopterden düşürülme olayı için bir açıklama yapmadı.

Soylu konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

"Kato Jirka sorumlusu Mihrali Yılmaz orada. Yer Çatak. Bizimkiler izlediler. Şurası Osman Şiban'ın evi. Burası izlenirken Osman Şiban'a ait eve 3 kişi gelir. O zamana kadar Kato Jirka sorumlusu Mihrali Yılmaz. Ardından Osman Şiban'ın evine ait SİHA görüntüleri var. Osman Şiban'ın evine 3 teröristin giriş görüntüsü. Şiban'ın evindeki hareketliliği takip ediyoruz. Savcıya 'Müsait değildim' diyen Osman Şiban teröriste milislik yapıyor "

“Sonucunu ortaya koyarız”

Yıldırım-10 Norduz operasyonunda Van'ın Çatak ilçesi kırsalında hayatını kaybeden Yüzbaşı Mahmut Top, uzman çavuşlar Sezer Uçar ve Yusuf Uyar'a ilişkin de konuşan Soylu, "Tam kafalarını kaldırıyorlar. Bu terörist üçünü de şehit ediyor. İndiği yer, dere. Bizimkiler kovalıyorlar, çatışmaya giriyorlar, ölüyor. Servet Turgut olayının olduğu yerde. 3 teröriste ev sahipliği yapan kişi Osman Şiban. Helikoptere bindiler, geldiler. Bundan sonrası ne olmuşsa, soruşturmamız ne varsa bunun sonucunu ortaya koyarız. Ama bilesiniz ki komutanları bir terörist tarafından şehit edilmiş ve bunlara yardım yataklık yaptıkları, Osman Şiban'ın da bu işin içinde olduğu kayıtlarımızda var” ifadesini kullandı.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.