Sudani: "Bağdat ile Erbil sorunları 6 ayda çözülecek"

Sudani: "Bağdat ile Erbil sorunları 6 ayda çözülecek"

.

A+A-

Başkent Bağdat'ta gündeme ilişkin açıklamada bulunan Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Bağdat ile Erbil arasındaki sorunların 6 ay içinde çözüleceğini ifade etti.

Irak Başbakanı Sudani, başkent Bağdat'ta düzenlediği haftalık basın toplantısında Erbil-Bağdat arasındaki sorunlara değindi.

Sudani açıklamasında, Irak'ın bölge ülkeleriyle iyi ilişkiler içinde olmak istediğini dile getirerek, Suudi Arabistan ile enerji başta olmak üzere birçok yatırım alanında iş birliği olduğunu ve bunu sürdürmek istediklerini kaydetti.

Açıklamasında Bağdat ile Erbil arasında çözüm bekleyen konulara dair soruya yanıt veren Sudani şu sözlere yer verdi:

"Merkezi ve bölgesel yönetim arasında askıda bulunan konular ve sorunlarla ilgili siyasi bir anlaşma mevcut. Bu anlaşma hükümet programında da yer aldı. Petrol ve doğal gaz yasası ile bölgesel yönetime bütçeden verilecek pay ve gümrük kapılarından gelen gelirlerin paylaşımı gibi konular kurulan ortak komisyonlarca 6 ay içinde çözülecek."

Ayrıca Sudani açıklamasında, Genel Vergi Dairesinin bir devlet bankasında bulunan 2,5 milyar dolarlık mevduatının çalınmasıyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü de aktardı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.