Stoltenberg ve Çavuşoğlu’ndan ortak basın toplantısı

Stoltenberg ve Çavuşoğlu’ndan ortak basın toplantısı

Stoltenberg ve Çavuşoğlu’ndan ortak basın toplantısı

A+A-

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO gündeminde yer alan çeşitli konuları görüşmek üzere Ankara'ya gelen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüştü. Görüşmenin ardından ikili ortak basın toplantısı düzenledi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da “Azerbaycan'ın Türkiye'den destek talebi yok ama olursa da destek veririz” diye konuştu.

Çavuşoğlu şöyle devam etti: “Doğu Akdeniz'deki olaylardan sonra, kendi milli çıkarlarımız ve Kıbrıs Türkleri için adımlarımızı attık, atıyoruz. NATO'nun bir insiyitafi oldu. Biz müttefikler arasında bir kazanın olmasını istemeyiz. Yunanistan'ın tavrı ilk günlerde olumsuzdu.

Yunanistan'ın savaş gemilerini göndermesinden sonra bir gerginlik oldu. Yunanistan'ın da artık bu toplantılara katıldığını görüyor ve mutluluk duyuyoruz. Stoltenberg'e de teşekkür ediyoruz.” 

Türkiye'nin güvenliği NATO için önemli” 

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ise Türkiye'nin güvenliğinin NATO için önemli olduğuna vurgu yaptı. 

Stoltenberg, “Bu mekanizma yapıcı görüşmeler sayesinde oldu. Bu olumlu gelişme için 2 tarafa da teşekkür ediyorum. Gerilimin azaltılması mekanizmaları bizim için çok önemli.  Varolan sorunların çözülebileceğini umuyorum. Bir takım sıkıntılarla karşı karşıyayız” dedi.

“S-400'ün alınması bizim için bir sorun çıkartıyor” diyen Stoltenberg, “Hava araçlarımıza tehlike teşkil ettiği gibi, ABD'den yaptırım tehdidini de ortaya çıkartıyor" dedi. 

Ermenistan ile Azerbaycan arasında yaşanan çatışmalara ilişkin bir soruya yanıt veren Stoltenberg, durumu çok yakından takip ettiklerini belirterek şunları kaydetti:

“Endişelerimiz var. Raporları görüyoruz. Siviller hayatlarını kaybediyor. Çatışma riskleri de getiriyor. Altyapılar da hasar görüyor. Bütün taraflara 'Çatışmaları biran evvel durdurmalılar' mesajını vermemiz lazım. Dağlık Karabağ sorununun askeri bir çözümü yoktur. Barışçıl müzakereleri sürdürmeliyiz. Bu çok net bir mesaj olarak geldi. Çatışmanın başından beri bunu bildirdim.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.