Sri Lanka'da art arda 8 patlama: En az 185 ölü!

Sri Lanka'da art arda 8 patlama: En az 185 ölü!

Sri Lanka'da art arda 8 patlama meydana geldi. İlk olrak 3 kilise ve 3 otelin hedef alındığı patlamaların ardından Başkent Kolombo yakınlarında iki patlama daha gerçekleşti.

A+A-

Güney Asya ülkesi Sri Lanka  Paskalya Bayramı'nın üçüncü gününde peş peşe yaşanan saldırılarla sarsıldı. 

srilanka.jpg

Sri Lanka'daki patlamalarda ilk olarak üç kilise ve üç otel hedef alınırken, daha sonra başkent Kolombo yakınlarında iki patlama daha gerçekleşti. Saldırılarda en az 185 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu. Ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Hükümet peş peşe yaşanan sekiz saldırının ardından sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini ve sosyal medya servislerinin durdurulduğunu açıkladı. Saldırılarda hayatını kaybedenlerin içerisinde çok sayıda yabancının da olduğu bildiriliyor.

2012'de yapılan sayıma göre nüfusunun yaklaşık yüzde 10'u Hristiyanlardan oluşan Sri Lanka'da Paskalya Bayramı'nın üçüncü günü kutlanıyordu. Kiliselere yapılan saldırıların Paskalya ayinlerini hedef aldığı düşünülüyor.

Öte yandan gerçekleştirilen saldırıları henüz üstlenen olmadı.

PEŞ PEŞE SEKİZ SALDIRI

Paskalya bayramını kutlayan Güney Asya’daki ada ülkesi Sri Lanka’nın başkenti Colombo ve Negombo şehrindeki 3 kilise ve 3 otelde peş peşe patlamalar meydana geldi. Yerel medya patlamaların Kochchikade, Katana ve Batticaloa´daki kiliselerde ve de Kolombo'daki otellerde meydana geldiğini duyurdu.

Ölümcül patlamaların ardından Sri Lanka'da 7. bir patlamanın daha gerçekleştiği ifade edildi. Patlamanın başkent Kolombo yakınlarındaki Dehiwela Hayvanat Bahçesi'nin karşısındaki Tropical Inn oteline yakın bir bölgede meydana geldi.

Sri Lanka polisi, başkent Kolombo'da sekizinci bir patlama daha meydana geldiğini duyurdu.

Hükümet, ülkede ikinci bir açıklamaya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini ve tüm sosyal medya servisleri ile mesajlaşma uygulamalarının kapatıldığını duyurdu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.