Soylu'dan PKK ya barış çağrısı!

Soylu'dan PKK ya barış çağrısı!

.

A+A-

Türkiye sınırları içerisinde 170 PKK’linin bulunduğunu velirten Süleyman Soylu, “Teslim olsalar ve Türk adaletine teslim isteseler, burada inanın bambaşka bir tablo başlar” dedi. PKK’nin kurucularından Cemil Bayık ise, bu sayının 1500’ün üzerinde olduğunu söylemişti.

24 TV'de yayınlanan " programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'de “muhalefet problemi” olduğunu dile getirdi.

Soylu, “Önerici bir muhalefet yok, rekabete sürükleyen bir muhalefet yok. Kavgaya teşne bir muhalefet var. Maalesef karakteri öyle oluşmuş” dedi.

"Bizden nefret ediyorlar"

TBMM Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmeler sırasında muhalefetin kendisine karşı tavrını değerlendiren Soylu, "Ben dinlemek için geldiklerini düşünmüyorum. Bizden nefret ediyorlar ve bizi yok etmek istiyorlar” diye konuştu.

Bolu belediyesinin mülteci kararı

Soylu, Bolu Belediyesi’nin mültecilere yönelik kararlarına ilişkin, “Bolu’daki muhacir kardeşlerimiz belediye başkanının insafına mı kaldı?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Elbette ki hayır. Bu işle ilgili genel bir soruşturma açıldı, bu soruşturma da yürüyor. Orada 4 bin 400 civarında Suriyeli var. Yaklaşık 4 bin 500 civarında da uluslararası koruma var, onların da önemli bir bölümü Kuzey Irak yani Iraklı ve Türkmen. 1500 civarında da Afganistanlı var. Toplam 13 bin civarında ve bunların ancak 10 bini Bolu'nun merkezinde. Onlar orada valiliğimizin, il göç idaresinin genel çerçevesi içerisinde hayatlarını devam ettirirler. Ama bu, insanlık dışı bir iş mi? Evet. Bu, Anayasa'ya aykırı mı? Evet. Türk Ceza Kanunu'na aykırı mı? Evet. İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumunun ilgili maddelerindeki eşitlik ilkesi ve ayrımcılık yasağına aykırı mı? Evet. Nefret suçuna girer mi? Evet. Bu doğru bir yaklaşım değil ama orada da hukuk işler."

“170 sayı”

TSK’nın PKK’ye yönelik Gabar, Cudi, Kato, Bestler Dereler (Besta) ve Tendürek'teki askeri operasyonlarına değinen Soylu, Türkiye sınırları içesinde 170 PKK’linin kaldığını söyledi.

Soylu, “Teslim olsalar ne güzel olur ya. 170 sayı, teslim olsalar ne güzel olur. 170 terörist var Türkiye'nin içerisinde. Teslim olsalar ve Türk adaletine teslim isteseler, burada inanın bambaşka bir tablo başlar” ifadesini kullandı.

Bayık: Sayı 1500’den fazla

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, geçtiğimiz ay Arapça yayın yapan Al Nahar gazetesine verdiği demeçte, Soylu’nun, Eylül ayında “Türkiye toprakları içerisinde toplam PKK’li sayısının 200’ün altına düştüğü” şeklindeki açıklamasına ilişkin, “Türk devleti her zaman gerilla sayısını en az 5 kat az söyler. Türkiye sınırları içinde 1500’den fazla gerilla gücümüz vardır. Diğer alanlardaki güçlerimiz de 2500’den fazladır” demişti

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.