Soylu, işkencenin araştırılmasını reddetti: ‘Meşrulaştırma girişimidir’

Soylu, işkencenin araştırılmasını reddetti: ‘Meşrulaştırma girişimidir’

.

A+A-

Soylu, polis tarafından uygulanan kötü muamele ve işkenceyle ilgili verilen soru önergesini yanıtlamayı reddetti. Gergerlioğlu, “İşkenceci memurların görevlerine devam etmesini sormak garip değil. İşkencenin araştırılmaması, meşru görülmesi için yasal kılıftır” dedi.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun, Konya’da Furkan Vakfı üyelerinin polis tarafından kötü muamele ve tehditlere maruz kalmasına dair İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması için verdiği önerge iade edildi.

Gergerlioğlu’nun verdiği önergenin gerekçesinde, kadın eylemcilere uygulanan kötü muamele ve polisler tarafından söylendiği belirtilen “Size işkencenin alasını yaparım” şeklindeki tehdit ifadeleri yer aldı.

Önerge, Meclis Başkanı Mustafa Şentop tarafından, İç Tüzük 96 ve 97’nci maddeleri gerekçesiyle iade edildi. İade gerekçesinde 4 ve 5’inci sorunun “sorulamayacak sorular” ve “kişisel görüş” olduğuna yer verildi.

‘İŞKENCECİ POLİS ABDÜLKADİR TÜRKYLMAZ’ SORUSU

Önergenin 4’üncü sorusunda, “Emniyet tarafından gerçekleştirilen ve özellikle tarafıma gönderilen her provokasyonun başında olan işkenceci olduğu somut olgu ve ifadelerle iddia edilen Abdülkadir Türkyılmaz’ın 5 Mayıs 2022 tarihinde HDP Genel Merkezimize yapılan provokasyonda yer almamasının gerekçesi nedir?” sorusu ile 5’inci soruda yer alan “Halkın güvenliğini sağlaması gereken polisten halkı korumak için vatandaşlara önerileriniz var mıdır?” cümlesi iade gerekçesi yapılarak, düzeltilmesi istendi.

 

 

‘İŞKENCE MEŞRULAŞTIRILMAYA ÇALIŞILIYOR’

Önergenin iade edilmesine dair Mezopotamya Ajansı’ndan Berivan Altan’a konuşan Gergerlioğlu, işkencenin her geçen gün meşrulaştırılmaya çalışıldığını belirtti. Gergerlioğlu, “İşkence hoş görülüyor. Bunu Meclis Başkanı dahi yapıyor. Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu işkenceyi araştırmıyor. İçişleri Bakanı soruları yanıtlamıyor” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.