Soylu hakkında suç duyurusu

Soylu hakkında suç duyurusu

Ağrı’da bir kişinin infaz edildiği haberlerinin ardından HDP Eş Genel Başkanı Buldan’ı arayarak tehdit eden İçişleri Bakanı Soylu hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

A+A-

HDP Merkez Yürütme Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Soylu’nun HDP’nin hiçbir ilgisinin bulunmadığı bir konuda haddini, yasal ve anayasal sınırlarını aşarak Eş Genel Başkanı ile yaptığı konuşma içeriğini çeşitli mecralarda sürdürdüğü” belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan’ı, ‘size artık yaşama hakkı yok’ diyerek açıkça tehdit etmektedir. Ayrıca ‘o köyde taş taş üstünde bırakmayacağım’ diyerek bütün köy halkını da tehdit etmektedir. O bölgede sokağa çıkma yasağı ilan ederek, insan hakları ihlallerini yaparak köyde yaşayanları topluca cezalandırma yolunu seçmektedir.

Üyelerimize, partimize ve köy halkına dönük her türlü olumsuzluğun ve saldırının tek sorumlusu, herkesi hedef gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dur. Hukuk önünde hesap sormak için bugün kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduğumuz bilgisini kamuoyu ile paylaşıyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.