Sokağa çıkma kısıtlamasında "Cuma namazı" istisnası

Sokağa çıkma kısıtlamasında "Cuma namazı" istisnası

.

A+A-

İçişleri Bakanlığı üç günlük sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı Türkiye'de, vatandaşların araç kullanmaksızın en yakındaki camiye cuma namazı için gidebileceğini bildirdi.

Türkiye'de İçişleri Bakanlığı, koronavirüs salgını ile mücadele için 22 Nisan Perşembe saat 19.00'da başlayan ve 26 Nisan Pazartesi saat 05.00'de sona erecek sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında cuma namazı için camilere gidilebileceğini bildirdi.

Bakanlığın internet sayfasındaki "Kısmi Kapanma Tedbirleri ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular" bölümünde 23 Nisan Cuma günü cuma namazı için camiye gidilmesinin mümkün olup olmadığına ilişkin so

ruya yanıt verildi.

Bakanlık, daha önce yaptığı açıklamalarda tam gün sokağa çıkma kısıtlamasının cuma günlerine denk gelmesi halinde, vatandaşların araç kullanmaksızın kendilerine en yakın camiye cuma namazı için gidip gelebileceklerinin belirtildiğini hatırlattı.

Yanıtta, sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı 23 Nisan Cuma günü de vatandaşların araç kullanmamak kaydıyla ikametlerine en yakın camiye cuma namazı için gidebilecekleri belirtildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.