'Siyasi cinayetler işlenecek' iddialarına soruşturma başlatıldı

'Siyasi cinayetler işlenecek' iddialarına soruşturma başlatıldı

.

A+A-

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 'Siyasi cinayetler işlenecek' iddialarına soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı siyasetçilerin basın organlarına yansıyan "siyasi cinayetler işlenebileceği" iddialarıyla ilgili resen soruşturma başlattı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Mersin'de yaptığı konuşmada 'siyasi cinayet' kaygısının olduğunu söylemesi Türkiye'de tartışılmaya devam ediyor. CHP liderinin açıklamaları sonrası DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da Kılıçdaroğlu'nun kaygısının haklı olduğunu söyledi. Son olarak İYİ Parti'den Koray Aydın, siyasi cinayetler konusunda duyumlar aldığını belirtti.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın tartışma yaratan, "Dur bakalım daha başınıza neler gelecek" ifadesini, "Çok tehlikeli bir cümle" olarak değerlendirmiş; "Gerilimden kaçınmak lazım. Karşı taraf gerilimi tırmandıracaktır. Çok daha sert bir ortamda siyaset yapmayı nasıl sağlayabiliriz, onun arayışına girecektir ama ben şundan eminim eğer iş belli grupların ellerine silah alıp, belli kişileri öldürme yoluna gitmezlerse, bir gerilim olmaz. Siyasi cinayetler... Böyle kaygılarım var. Erdoğan'ın bizzat kendi ifadeleridir. ‘Dur bakalım daha başınıza neler gelecek' dedi" demişti. Kılıçdaroğlu, "Erdoğan iktidardan gitmemek için her yolu deneyecektir. İşin Türkçesi bu. Gitmemek için her yolu deneyecektir. Çünkü iktidardan gitmenin kendisi için maliyetinin ne kadar ağır olduğunu görüyor" ifadelerini kullanmıştı.

AKP İDDİALAR İÇİN 'SORUMSUZLUK' DEMİŞTİ

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçaroğlu'nun "siyasi cinayet" açıklamasına verdiği yanıtta; "6-7 Ekim olayları hakkında ilkeli bir tavır ortaya koyamayanların kalkıp da 'siyasi cinayet' spekülasyonları yapmaları ilkesiz ve utanç verici bir sorumsuzluktur..." ifadelerini kullanmıştı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.