Siyasetçilere yönelik gözaltılar sürüyor

Siyasetçilere yönelik gözaltılar sürüyor

Yerlerine kayyım atanan İkiköprü Eş Başkanlar Hatice Taş ve Osman Karabulut tutuklanırken Diyarbakır’da DTK binası ile birçok eve baskın düzenlendi.

A+A-

Haber Merkezi - Batman’da 22 Haziran Pazartesi günü kent merkezi ve bazı köylerde jandarma tarafından evlerine yapılan baskınlardan gözaltına alınan İkiköprü Belde Belediyesi Eş Başkanları Hatice Taş ve Osman Karabulut ile belediye çalışanı Bayram Özalp çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.

24 kişinin gözaltına alındığı operasyonda 14 kişi dün serbest bırakılırken bugün adliyeye çıkarılan 10 kişiden 7'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Savcılığın tutuklama talebiyle mahkemeye sevk ettiği ve kayyım ile görevlerinden uzaklaştırılan Eş Başkanlar Hatice Taş ve Osman Karabulut ile belediye çalışanı Bayram Özalp da çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

DTK binasına polis baskını: Çok sayıda kişi gözaltına alındı

Diyarbakır’da DTK binası ile birçok eve baskın düzenlendi. Silvan Belediye Eşbaşkanı Naşide Toprak'ın da aralarında olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır’da sabah saatlerinde Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK) Kayapınar ilçesindeki binası, J&J yayınevi ile birçok eve polislerce baskın düzenlendi. Baskınlarda Rosa Kadın Derneği yöneticilerinden Rojda Barış, ev hapsinde olan görevden alınan Silvan Belediye Eşbaşkanı Naşide Toprak, MEBYA-DER yöneticisi Yıldız Damla, DBP PM üyesi Leyla Bağatır, Büro Emekçileri Sendikası’ndan (BES) Suphi İzol ile birlikte çok sayıda kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.