Sisi’den Libya’ya ilişkin ‘harekete geçeriz’ açıklaması

Sisi’den Libya’ya ilişkin ‘harekete geçeriz’ açıklaması

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla online yapılan Birleşmiş Milletler 75'inci Genel Kurul toplantısına video konferans yoluyla hitap etti.

A+A-

Sisi, Libya'nın Sirte şehrinin kendileri için kırmızı çizgi olduğunu tekrar ederek bu çizginin aşılması durumunda harekete geçeceklerini dile getirdi.

Sisi şöyle devam etti: “Uluslararası toplumun, para, silah ya da güvenli limanların yanı sıra siyasi platformlar sunarak hatta terörist savaşçıların çatışma bölgelerindeki, özellikle de Libya ve Suriye'deki hareketlerini kolaylaştırarak bazı ülkelerin teröristlere verdiği desteği görmezden gelmeyi sürdürmesi üzücü. Sorumlu tutulmayacaklarını düşünen bazı ülkelerin BM Güvenlik Konseyi kararlarını uygulamaması artık kabul edilemez. 

Mısır, Libyalı kardeşlerini, ülkelerini terör örgütlerinden ve milislerden kurtarma konusunda desteklemeye ve yabancı savaşçıları Libya'ya getiren bazı bölgesel güçlerin hırs ve sömürgeci hayallerini gerçekleştirmek için aleni müdahalelerine son vermeye kararlı.” 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.