Şırnak'ta her 5 kilometreye bir askeri üs

Şırnak'ta her 5 kilometreye bir askeri üs

Uludere’ye bağlı Şenoba Beldesi kırsalında da 4 kalekolun yapılacağı öğrenildi. Yapılması planlanan kalekollar için başlatılan yol çalışmalarında ise ağaç kıyımı yapılıyor.

A+A-

Haber Merkezi - Şırnak Valiliği tarafından yıl sonuna kadar birçok noktası “Özel Güvenlik Bölgesi” adı altında yasaklanan Cudi Dağı bölgesinde yeni karakol, kalekol ve askeri üsler inşa ediliyor. Kent merkezinin karşısında bulunan Cudi Dağı’nın Gundikê Remo alanında 5'er kilometre aralıklarla geçtiğimiz yılın sonlarında yapımına başlanılan 3 askeri üssün yapımı tamamlandı.

Yine, Cudi Dağı'nın Silopi ilçesi kırsalında kalan kısmında da yeni bir kalekol inşa edildi. Söz konusu kalekol, Cudi Dağı eteğindeki Asurilere ait olan Kösreli (Hesena) Köyü civarında inşa edildi. İnşa edilen yerlere askerler yerleştirilirken, yasaklardan kaynaklı bölgeye girişlere izin verilmiyor.

DOĞA YOK EDİLİYOR

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Uludere ilçesine bağlı Şenoba (Sêgirk) Beldesi kırsalında da 4 kalekolun yapılacağı ve bundan kaynaklı yol çalışması yapıldığı öğrenildi. Yol çalışmasının yapıldığı alanlarda ise, Şenoba Beldesi'nden gelen kimi korucuların meşe ağaçlarını kestiği belirtildi. Bu ağaçların da kimi resmi kurumlara satıldığı iddia edildi.

KÖYLÜLERE 'ORMAN KES' DAYATMASI

Askerlerin, ayrıca kalekolların etrafında bulunan ağaçların kesimi için Dağkonak (Nerex), Yoğurtçular (Heştan) ve Gözlüce (Zorava) köyleri sakinlerini zorladıkları ileri sürüldü. Askerlerin, ağaçların kesilmemesi halinde bölgedeki korucuların bölgeye getirilerek ağaçları kesecekleri yönünde köy sakinlerini tehdit ettikleri öne sürüldü.

Bölgede çok sayıda ağacın kesildiği ve üst üste istiflendiği aktarıldı.

Artı Gerçek

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.